Tippeligaen 2015: Viking - Tromsø IL

Deppa Benny etter generaltabbe.

Etter to 0-1-tap i serieåpningen jaktet både Viking og Tromsø på årets første mål og seier på Viking stadion søndag kveld.

Selvmål

Lagene serverte en meget underholdene kveld, og hjemmelaget viste seg å være flere hakk bedre enn Tromsø.

Etter å ha gjort Tromsø-forsvarerne svimle i starten viste Zymer Bytyqi seg virkelig fram etter 21 minutter. Han parkerte Kent-Are Antonsen på høyrekanten og la ballen inn i feltet. I feltet var Magnar Ødegaard uheldig som pirket inn 1-0 for hjemmelaget.

Viking kjørte på, og Vidar Nisja var nære på å øke til 2-0, men headingen traff bare stolpen.

Kanonkule av Åsen

Etter pause var Tromsø i en helt annen forfatning, og etter 30 sekunder smalt det fra Gjermund Åsen. På 20 meter ladet han høyreslegga og banket ballen i krysset bak Iven Austbø.

Tromsø jaktet mer enn ett poeng, men jakten ble kortvarig.

Benny Lekström skulle bare trille ballen til Simen Wangberg, men overså en rask liten Veton Berisha. Han takket, bukket og snappet ballen. Dermed kunne han trille ballen i mål, og igjen sende Viking-fansen til himmels.

Trøtte Tromsø-bein

Bytyqi var ikke ferdig for dagen, og hadde mer på lager. Med snaut 20 minutter igjen lurte han i returrommet etter et hjørnespark. Nisja stusset ballen ut, og Bytyqi hamret ballen i nettet fra 20 meter.

Heller ikke det vekket Tromsø, som ikke hang med mot slutten. De er heldige som ikke slapp inn nummer fire og fem mot slutten.

Dermed ble det 3-1 til Viking, og TIL blir stående med null poeng.

TILs beste Gjermund Åsen.          Dommer var Ken Henry Johnsen fra Flint.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.