Tippeligaen 2015: Vålerenga IF - Tromsø IL

 Skulle slå tilbake - nytt tap for «Gutan»

Det ble null poeng på Ullevaal for Tromsø og kaptein Zdenek Ondrasek.

Gjermund Åsen tente et håp om poeng med sitt langskudd i tverrliggeren, men så dukket Vålerenga-spiss Ghayas Zahid opp.

Vålerenga-Tromsø 1-0

TIL skulle bruke muligheten til å gjenvinne ære og stolthet mot Vålerenga etter flausen mot Strømsgodset på Alfheim på søndag. Det gikk riktignok langt bedre for "Gutan" mot gullutfordrer Vålerenga, men noen stor forestilling av Steinar Nilsens menn var det ikke.

Tverrliggeren

Det skulle likevel ikke stå på viljen i starten, for TIL gikk ut i hundre og i full kamikaze-modus. Etter kun 7 minutter spilt dunket Åsen ballen i tverrliggeren fra langt hold, etter at TIL-spiss Zdenek Ondrasek hadde kriget seg til ballen, og det så lyst ut for gjestene fra nord.

Vålerenga sitt angrepsspill så monotont ut, og TILs nye midtstopperpar Henrik Gjesdal og Magnar Ødegaard så ut til å ha overraskende god kontroll. Men så sprakk smultringen for «Gutan». Vålerenga fikk en overgangsmulighet, og viste TIL hvordan en førsteklasses kontring skulle gjennomføres. Christian Grindheim med en nydelig tupp til Ghayas Zahid, og vips så var hjemmelaget i ledelsen.

Kontrollert

Vålerenga holdt den ledelsen inn til pause. Grindheim fortsatte å strø lekre pasninger rundt seg til sine lagkamerater, og TIL var ikke spesielt farlige foran målet til Vålerenga-keeper Sascha Burchert.

I andre omgang prøvde TIL å score for alt det var verdt, men det ble med forsøkene. «Gutan» skapte mest, men Vålerenga viste hvorfor de er på toppen mens TIL sliter i bunnen. Hovedstadslaget kontrollerte inn seieren, som betyr at TIL har tre strake tap i Tippeligaen. Heldigvis for Steinar Nilsen og co. så tapte Mjøndalen mot Sandefjord, og TIL tviholder på 14.-plassen.

TILs beste var Christian Landu Landu.        Dommer var Ken Henry Johnsen fra Husøy og Foynland.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: