Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Vålerenga IF

Du får ikke meg til å smile etter et tap.

Zdenek Ondrasek (26) scoret igjen da TIL snublet på hjemmebane. Det endte 5-4 til Vålerenga på Alfheim tirsdag kveld.

Etter det iTromsø kjenner til var engelske Sheffield United til stede under oppgjøret der tsjekkeren scoret to mål og hadde én målgivende pasning.

I 4-5-tapet hjemme mot Vålerenga spilte han nok en god kamp og TILs toppscorer, hvis kontrakt går ut etter inneværende sesong, kan komme til å forsvinne allerede i sommer til League 1-klubben.

– Vi har ikke mottatt noe bud og kjenner ikke til noen interesse rundt Ondrasek, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen. Heller ikke Ondraseks agent, Emil Kovarovic var tilgjengelig for kommentar.

Steinar Nilsen: - Jeg opplever en tung sorg for tiden

Drømmestart

TIL fikk en drømmestart mot Vålerenga. Like etter det var spilt to minutter banket Mikael Norø Ingebrigtsen TIL i ledelsen.

Kent-Are Antonsen fikk til et godt skudd fra vel 20 meter, som VIF-keeper Michael Langer måtte gi retur på. Der var Mikael Norø Ingebrigtsen våkent frampå og banket ballen imål fra returen fra 10 meters hold.

«Gutan» var nære på å doble ledelsen etter 11 minutter da Magnus Andersen gikk på et kjempeløp og fikk avsluttet fra god posisjon, men denne gangen lot ikke Langer seg lure og fikk gjort en benparade som sørget for at det fortsatt bare sto 1-0.

Vålerenga slo kjapt tilbake. Etter 17 minutter fikk Enga frispark fra 20 meters hold da Morten Moldskred felte Daniel Braaten.

Frisparkert limte Herman Stengel i nærmeste hjørne nesten helt i krysset og lagene var like langt.

Svarte umiddelbart

Men TIL var på hugget og hvem andre enn Zdenek Ondrasek sørget kun to minutter senere for 2-1.

Som så mange ganger før denne sesongen var servitør Gjermund Åsen på plass.

Trønderen slo et presist innlegg langs bakken fra åtte meter like utenfor 16-meteren. Der dukket Ondrasek opp på løp og noterte seg for sin 5. scoring for sesongen, da han iskaldt satte ballen i langhjørnet uttagbart for VIF-keeper Michael Langer med venstrefoten.

I 24 minutt holdt radarparet på å gjøre en nesten blåkopi av 2-1-målet da Åsen dro seg ned til dødlinja og fant Ondrasek i feltet, men denne gangen var avslutningen for svak.

Servitør Åsen viste seg igjen fram ti minutter senere da han fra et frispark fant Remi Johansen i feltet. Johansen ruvert øverst i været og headet mot mål, men en meget god redning av Langer sørget for at det fortsatt sto 2-1.

Nye dødballmål imot

Selv om TIL styrte banespillet og skapte målsjansene, viste «Gutan» igjen at de sliter på dødball.

Samtlige fire mål imot mot Mjøndalen kom på dødball og like før pause scoret Vålerenga sitt andre dødbalmål for dagen da Christian Grindheim lempet ballen inn i feltet på et frispark. Der dukket VIF-stopper Simon Larsen opp på bakerste stolpe, knuste Marcus Hansson i hodeduellen og stanget inn 2-2 for Enga.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2.

Vålerenga utlignet til 2-2 like før pause på Alfheim. Målscorer Simon Larsen (bakerst).Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Andersen-kanon

I 2. omgang startet TIL der de slapp i 1. omgang og i 46. minutt var Magnus Andersen svært nære å sende «Gutan» i ledelsen.

Det gjorde han også, syv minutter senere da Thomas Drage dro seg ned til dødlinja og slo ut 45 grader til Andersen, som på halv volley banket ballen i lengst hjørne fra 15 meter.

Dermed sto det 3-2 til «Gutan». I 65. minutt burde Gjermund Åsen ha scoret 4-2, men trønderen skjøt til side fra mål fra syv meter og burde nok gjort det bedre i den situasjonen.

Nilsen: - Som hodeløse høns

Dødballspøkelset fortsatte imidlertid å plage TIL.

I 74. minutt fikk Enga ny corner og etter mye klabb og babb i feltet, fikk ikke TIL klarert og Christian Grindheim fikk til slutt tuppet inn 3-3 med drøye kvarteret igjen å spille.

Og det gikk fra vondt til verre. Kun tre minutter senere kontret Vålerenga og Ghayas Zahid spilte ut til Rasmus Lindkvist som satt inn 3-4,

TIL svarte i 84. minutt da Ondrasek fant Magnus Andersen, som satt sitt andre mål fra dagen fra vel åtte meters hold, men nok en gang viste TIL slett forsvarsspill i sluttminuttene da Ghayas Zahid igjen fikk fritt spillerom og TIL slet med å klarere.

Med tre TIL-spillere rundt seg, fikk han snappet opp et svakt taklingsforsøk. Han trillet ballen videre ut til Daniel Fedheim Holm som banket ballen opp i nettaket til 4-5, som også ble sluttresultatet.

Trener Steinar Nilsen var rasende da han kom inn i TV-studioet til C-More etter kampen.

– Jeg er fly forbannet over hele situasjonen. At det går an med slikt forsvarspill. Det ligner ikke noe som helst. Vi er som hodeløse høns der ute, sa en opprørt Nilsen.

TILs beste var Mikael Norø Ingebrigtsen.       Dommer var Tore Hansen fra Feda IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde : itromsø.