Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Strømsgodset sto nærmest i kø for å score.

TIL tapte 0-6 hjemme mot Strømsgodset søndag.

Aldri har TIL tapt mer hjemme på "Fort Alfheim" i eliteserien.

- Det var forferdelig tungt i dag. Vi møter et lag som er bedre enn oss. Til tider henger vi ikke med i svingene i det hele og det store. Vi får mye juling og tar ikke vare på målsjansene vi starter kampen med, sier Steinar Nilsen til TV2 etter kampen.

- Vi har fått juling i dag, også får vi se om vi har god karakter og klarer å komme tilbake mot Vålerenga på fredag, la han til.

- Får dritt nå

Overfor Nordlys lover Nilsen at TIL nå skal slåss seg tilbake.

- Vi får ta dritten som vi får.

- Dere får dritt nå?

- Vi skal stå han av og slåss oss tilbake.

- Hva sier du til spillerne i garderoben?

- Det er ingen som blir bedre av at jeg står og skjeller de ut etter kampen.

Nilsen brukte alle byttene underveis i kampen. Han mener det ikke var så mye å gjøre fra benken etter at det raknet fullstendig.

- Overrasker det deg at tapet ble så stort, etter at TIL startet kampen bra?

- Det overrasker meg at vi igjen slipper inn dødball og det overrasker meg at vi taper 0-6 på eget gress. Det er ekstremt mye.

Store sjanser

SLIK VAR SLAKTEN.

Etter fem minutter var imidlertid Gutan svært nær å ta ledelsen. Først ble ballen snappet opp fra Godset-forsvarer Mohammed Abu. Zdenek Ondrasek kom alene med keeper, men satte ballen rett på Espen Bugge Pettersen.

Kort tid etter slo Lars Christopher Vilsvik en ball som gikk gjennom hele TIL-forsvaret, og Gustav Wikheim kunne enkelt sette inn 0-1.

- Vi har en bra åpning, og har noen store sjanser vi må sette. Men det gjør vi ikke, og da kommer de i stedet, oppsummerer TIL-kaptein Simon Wangberg overfor Cmore til pause.

- Vi akter å jobbe oss inn i kampen igjen, og har forstatt trua, la han til.

- Hvordan kan du bomme?

Etter 12 minutter sto Morten Moldskred alene på fem meter. Vår live-kommentator oppsummerte det slik:

- Hvordan kan du bomme der, Morten Moldskred!? Kent-Are Antonsen drar seg fri på venstresiden og slår et innlegg langs bakken. På bakerste får Moldskred allverdens med tid, men avslutningen går likevel himmelhøyt over. Et stort sukk går gjennom Alfheim.

Hel volley

I stedet doblet Strømsgodset med en drømmescoring etter 29 minutter. En dødball fra høyre traff Lars Christopher Vilsvik, som sto alene i feltet. På hel volley banket han inn 0-2 via Pål Vestly Heigre.

Senere i omgangen var Ondrasek igjen nær scoring etter et innlegg. Han vant duellen i feltet, men headingen gikk utenfor.

Steinar Nilsen gjør ett bytte i pausen: Lasse Nilsen kommer inn for Kent-Are Antonsen på venstre back.

- Han er en litt annen type spiller. Vi må fremover på vår venstre side. Vi sliter også på deres høyre side, der de kommer gjennom.

To nye mål imot

Det hjalp imidlertid lite. Fem minutter senere lå TIL under 0-4. Først scoret Gustav Wikheim igjen, før en corner ble skrudd rett i TIL-målet av Florent Hanin.

- Bortelaget har sjokkert Gutan på Alfheim og leder 4-0. Det kan fort bli stygge siffer her i dag, skrev vår live-kommentator.

Etter 56 minutter satte Steinar Nilsen en ny mann på banen, i Gjermund Åsen, som kom inn for Remi Johansen.

Ti minutter senere ble sifrene enda verre. 0-5 etter at Iver Fossum fikk gå alene over hele TILs banehalvdel.

- Dette er fullstendig maltraktering! roper TV2-kommentatoren.

Like etter gikk Thomas Kind Bendiksen av i sitt comeback for TIL. På kom Runar Espejord. Og TIL kom til to sjanser, uten å være nærmere å score.

Men det var Strømsgodset som fortsatte å regjere offensivt. Etter 75 minutter satte Iver Fossum inn 0-6.

Like etter kom Runar Espejord alene med keeper. Symptomatisk nok gikk ballen i tverrliggeren.

Og da det nesten ikke kunne bli verre, ble kaptein Simen Wangberg utvist to minutter på overtid med to gule kort. Dermed må han stå over neste kamp.

TILs beste var Zdenek Ondrasek.       Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.

Del dette: