Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Start

Magnus Andersen scoret i i sin eliteseriekamp nummer 100. Men det var en Start-spiller som reddet tre poeng for «Gutan

Finnmarkingen var involvert i det meste TIL skapte framover på banen og med litt mer hell kunne han ha scoret ytterligere ett mål.

Og scoringen til Andersen, som var den femte denne sesongen, kom ut av intet. Kantspilleren fulgte etter et langt utspill fra keeper Pål Vestly Heigre.

– Det er ikke hver dag man får målgivende fra keeper. Men vi er klar over at Heigre har lange utspill, sa Andersen til Cmore.

Tabbescoring

Start tok ledelsen med det nye vidunderbarnet i norsk fotball, Kristoffer Ajer. 17-åringen fikk hjelp av Magnar Ødegaard da han satt ballen i mål fra 16-meters hold.

Men gjestene hadde knapt jublet ferdig før TIL var ajour etter en scoring av Andersen.

– Vi var ikke bra i starten av kampen, men vi burde nok ha ledet ved pause. Jeg føler at vi hadde sjanser nok til det.

Om scoringen til Andersen kom ut av intet. Kan man si det samme om TILs andre mål. Et innlegg fra Lasse Nilsen styrte Robert Sandnes i eget mål – riktignok hardt presset av Magnus Andersen.

– Dette er en lagseier. Samtlige jobbet meget hardt. Nå skal vi se oppover på tabellen. Det er fullt mulig., sa Andersen.

Viktig seier

Med søndagens seier har TIl spilt fire hjemmekamper på rad uten tap. Like viktig var at «Gutan» tar ferie på kvalifiseringsplassen på tabellen. Avstanden opp til sikker plass er bare ett poeng.

– Dette var tre meget viktige poeng selv om det ikke var den beste kampen vi har spilt, oppsummerte Andersen overfor Cmore.

TILs beste var Magnus Andersen.       Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.           Kilde:Nordlys.

Del dette: