Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Stabæk

TIL-gutan fortviler.

TIL var høyt oppe etter årets første seier borte mot Aalesund sist helg (2-0), men klarte ikke å følge opp den sterke borteseieren hjemme på Alfheim.

De mistet kaptein Simen Wangberg allerede etter 23 minutters spill, da midtstopperen måtte ut med en skulderskade.

Kampen bølget fram og tilbake og supertalentet Mikael Norø Ingebrigtsen var kun centimetere fra å sende TIL i ledelsen like før halvtimen var spilt.

To kjappe

Stabæk kom mer og mer med i kampen og etter 42 minutters spill dro Ernest Asante seg innover i banen og klinket ballen i motsatt hjørnet. Dermed var Stabæk i ledelsen.

Hele seks minutter ble lagt til og på overtid banket Nicholas Grossman Stabæk i ledelsen på halvspretten fra en corner, fem minutter ut i overtiden.

Skade

Mikael Norø Ingebrigtsen (18) var lyspunktet for TIL i 1. omgang og sto for det TIL skapte offensivt, men også gi seg i pausen med en hodeskade.

Dermed hadde TIL sluppet inn to mål og mistet to viktige spillere med skade allerede etter 45 minutters spill.

I 2. omgang forsøkte TIL å slå tilbake. Stabæk la seg bakpå og skapte ingenting, men heller ikke Gutan klarte å skape noe særlig, selv om de var svært nære å redusere like før slutt.

Dermed ble det årets tredje tap og TIL står med skarve ett poeng hjemme på det som engang ble kalt "Fort Alfheim".

Nå venter to tøffe bortekamper mot Start (3. mai) og Mjøndalen (9. mai), før neste hjemmekamp mot Vålerenga (12. mai).

TILs beste Mikael Norø Eriksen.          Dommer var Ken Henry Johnsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.        Kilde itromsø.