Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Sandefjord

Deppa TIL-spiller etter Sandefjords mål.

ALFHEIM (itromso.no): Ettersom Start tapte hele 0-4 hjemme mot Odd, hadde TIL mulighet til å gå forbi sørlendingene med seier mot Sandefjord.

Men «Gutan» våknet for sent berget til slutt poeng med fem minutter igjen å spille, men ettersom Mjøndalen vant 2-1 mot Haugesund, er «Gutan» nå tilbake på direkte nedrykksplass to poeng bak Mjøndalen, som nå tok over kvalikplassen.

Stor sjanse

TIL åpnet forrykende på Alfheim og burde tatt ledelsen allerede etter fire minutters spill da et frispark fra Kent-Are Antonsen ble slått inn i feltet og Magnar Ødegaard løp seg fri og fikk avsluttet, men dessverre for «Gutan» gikk avslutningen langt til side for mål. Der burde midtstopperen ha gjort det bedre, men Sandefjord slapp med skrekken.

Tidlig bytte

Selve stabilisatoren på TILs midtbane, Christian Landu-Landu, fikk seg en skikkelig trykk etter en corner og måtte gi seg etter kun 25 minutters spill på stillingen 0-0.

Han ble erstattet av svenske Marcus Hansson som markerte seg umiddelbart.

Svensken slo et flott legg i 28. l minutt mot Zdenek Ondrasek inne i feltet, men tsjekkerens heading gikk like til side for mål under press fra en Sandefjord-stopper.

Sandefjord scoret

Men så gikk lyset i TIL-forsvaret.

Like før halvtimen var spilt gikk Sandefjord i ledelsen med sin første sjanse i kampen.

Cheikou Dieng slo mot Pål Alexander Kirkevold i bakrommet og avslutningen gikk mellom beina på TIL-keeper Pål Vestly Heigre og i mål.

TIL forsøkte å jage utligning før pause, men lykkes ikke og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Mikael inn

Like etter pause så det ut til at Sandefjord økte ledelsen, men et drøyt halvt minutt etter scoringen, ble den alikevel annullert for offside og «Gutan» slapp med skrekken.

Etter vel timen spilt satt Steinar Nilsen inn ungutten og publikumsyndlingen Mikael Norø Ingebrigtsen for en noe tafatt Gjermund Åsen.

TIL greide ikke å skape mye i starten av den 2. omgangen heller og med kvarteret igjen å spille kom Jonas Johansen inn for Remi Johansen.

Antonsen-suser

Da det så bekmørkt ut for TIL dukket en unggutt fra Storsteinnes opp med fem minutter igjen å spille.

Magnus Andersen slo et hardt innlegg langs bakken.

Ballen havnet helt bak hos venstreback Kent-Are Antonsen som gikk inn med voldsom løpskraft og smalt ballen i mål og sørget for 1-1 i det 85. minutt til vill jubel på Alfheim.

TIL var nære på å sikre seg alle poengene da Zdenek Ondrasek headet mot mål i kampens 90.minutt, men headingen gikk rett på keeper og minuttene tikket nådeløst i feil retning for hjemmelaget.

TILs beste var Kent Are Antonsen.      Dommer var Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.