Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Molde

Fornøyde TIL-guta.

Husker du da Jaroslaw Fojut senket Viking  og ga TIL et lite håp i kampen mot nedrykk i oktober 2013?

Det var sist TIL vant en hjemmekamp i eliteserien.

Inntil fredag kveld.

Da kunne «Gutan» igjen juble, etter scoringer fra Kent-Are Antonsen og Marcus Hansson sikret 2-0-seier mot regjerende seriemester Molde.

Kunststykke til tusen

På en minneverdig fotballfredag i Tromsø, vil særlig Marcus Hansson 2-0-scoring huskes. Den kom på et tidspunkt hvor «Gutan» stod med 999 scoringer og 999 innslupne mål i eliteserien, og sørget altså for at «Gutan» kom først til 1.000 riktig vei.

Og det var et kunststykke verdig anledningen: Svensken møtte Magnus Andersens innlegg og flikket den delikat i lengste hjørne med hælen.

Målscorer måtte av

Før det historiske øyeblikket etter 36 minutter hadde TIL allerede tatt ledelsen og sørget for mye dramatikk på Alfheim:

Kampen begynte med et varsko om hva som var i vente da Magnus Andersen smalt ballen i stolpen før ett minutt var spilt.

Riktignok var øksfjordingen forlengst avvinket for offside, men det var et varsel om hva som skulle komme i en tidlig kanonade fra TIL:

Etter åtte minutter ga Antonsen TIL ledelsen da hans knallharde frispark fra 25 meter tok i en Molde-spiller, og spilte ut Molde-keeper Nyland.

Kun fire minutter senere fikset nettopp Marcus Hansson straffespark til TIL da han kranglet seg fri i 16-meteren. En godt plassert Trygve Kjensli var ikke i tvil da han pekte på straffemerket.

Men Zdenek Ondrasek brant den glitrende muligheten til å gi «Gutan» en komfortabel ledelse tidlig da hans lave, men ikke spesielt harde eller velplasserte straffe ble parert av Molde-keeperen.

I den hendelsesrik åpning på kampen måtte også målscorer Antonsen byttes ut etter kun 17 minutter. Unggutten tok seg til låret etter frisparktreffet som ga TIL ledelsen, og måtte altså kaste inn håndkleet snaut ti minutter senere.

2. omgang kunne ikke klassifiseres som like innholdsrik som 1. omgang var, men hadde sine høydepunkter.

Pål Vestly Heigre var banens beste mot RBK, og den nye yndlingen på Alfheim leverte to klasseredninger etter pause.

- Det er veldig kjekt å være keeper om dagen, og jeg trives med at det går så bra som det gjør, sier Heigre til TV2 etter kampen.

De siste minuttene sto "Gutan" heroisk i egen 16-meter og klarerte unna det som Molde kom med, og kunne til slutt juble for sesongens første hjemmeseier - den første siden 4-3-seieren mot Viking 19. oktober 2013.

Passerte Glimt

Med seieren i tjuvstarten på den 12. serierunden i årets eliteserie avanserer TIL forbi Bodø/Glimt på tabellen og opp på kvalikplass med ni poeng etter 12 serierunder.

Laget er ubeseiret etter at Christian Landu-Landu kom inn i laget til hjemmekampen mot Odd.

TILs beste var Pål Westly Heigre.   Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeid av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: