Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Gjermund Åsen jubler etter nok en scoring.

ALFHEIM: TIL spilte 1-1 hjemme mot Lillestrøm og sikret årets første poeng i tredje serierunde. Lillestrøm tok ledelsen i 34. minutt da Frode Kippe vant en duell mot Simen Wangberg inne i feltet og Erling Knudtzon fikk tuppet ballen inn fra kloss hold. TIL svarte umiddelbart og utliknet minuttet senere ved Gjermund Åsen som ble stusset igjennom av Zdenek Ondrasek.

Etter det bølget kampen frem og tilbake. ”Fugla” hadde et frisparkforsøk i tverrliggeren og TIL-stopper Magnar Ødegaard fikk to gedigne muligheter på to av TILs totalt åtte cornere.

- Vi er nødt til å stille han i 16-meteren på trening i angrepsretning så han får prikket ballen inn. Det var noen store muligheter han hadde, sier TIL-trener Steinar Nilsen, som likevel mente det var mye positivt å ta med seg videre.

- Med den aggressiviteten vi har i motstanderen boks kommer det til å bli mange scoringer fremover, sier Nilsen.
Må øve på dødball

Men verken Nilsen eller spillerne selv var fornøyd med at de nok en gang slapp inn dødballmål.

- Ja, det er noe vi må jobbe med. Det her kan ikke fortsette. Vi må bli mye tøffere på dødball, sier keeper Benny Lekström, som sto en meget god kamp etter supertabben mot Viking sist helg, der han ble utskjelt og utpekt som den store syndebukken.

- Jeg kan gjøre en tabbe og få én på børsen, så lenge vi får med oss tre poeng. Det er poeng det handler om og vi skal krige for hvert eneste poeng fremover, sier svensken.

- Vi vil vinne hver kamp, det er kun det det handler på.

Hans landsmann Marcus Hansson er enig.

- Vi må bli bedre på dødball. Sett under 90 minutter må vi spille bedre for å vinne fotballkamper. Vi er så klart veldig skuffet. Vi var innstilt på at dette var en kamp vi skulle vinne, men vi må bare ta lærdom av det. Forhåpentligvis får vi årets første trepoenger allerede i neste runde, sier Marcus Hansson optimistisk.

- Aldri rødt

På overtid ble Hansson belønnet med gult kort da han kom sent inn i en takling på Bjørn Helge Riise, som måtte forlate banen med skade.

- Det var en feilpasning fra meg og så gikk jeg 100 prosent inn for å vinne ballen tilbake. Jeg forsøkte å holde igjen så han ikke skulle bli skadet. Det var en tøff takling og gult kort synes jeg er ok, men det var ikke noe mer enn det. Jeg håper han ikke ble skadet.

Nilsen var enig med Hansson.

- Det er en duell der Hansson får rettmessig gult kort, men det er ikke noe mer enn det, sier Nilsen.

Samtidig synes han poengdeling var greit.

- Jeg opplevde dette som en veldig jevn match. Vi har muligheten til å gå foran på både 0-0 og 1-1 og kampen var et veldig bra steg og i riktig retning fra det vi har prestert i de to første kampene. Ser man slik på det, er dette en kamp på plussiden. Vi presterte veldig bra i dag, sier Nilsen.

Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson var godt fornøyd med poeng fra Tromsø.

- Alfheim er og har alltid vært en tøff bortekamp for Lillestrøm. Vi kom hit for å vinne, men gjorde det bedre enn de tre siste gangene vi har hvert her mot et bra Tromsø-lag, så vi er fornøyde med poeng, sier Kristinsson.

Han vil heller ikke spekulere i om Hansson burde vært utvist.

- Det hadde uansett ikke hatt noe å si for utfallet av kampen, det var jo nesten ferdigspilt da situasjonen skjedde. Han hadde nok mye adrenalin i hodet og kom veldig tøft inn, så det var uheldig. Vi håper det går bra med Bjørn Helge, sier LSK-treneren.

- Tar grundig feil

Flere spillere ble uthengt og utskjelt etter Viking-kampen. Avisen Nordlys belønnet blant annet Magnus Andersen og Benny Lekström men en ener på terningen.

Nilsen fortsatte med samme lag som sist, foruten om Thomas Drage, som erstattet Lars Gunnar Johnsen som var ute med lyskeskade.

- Jeg er veldig fornøyd med de spillerne. Det viser at det er mange i media som ikke forstår det vi driver med og tar grundig feil. Vi bygger spillere på en helt annen måte og forsøker å skape trygghet og skape gode fotballspillere. Det er viktig hvordan vi håndterer motgang og noen ganger får vi noen smeller i trynet. Jeg synes spillerne viste i dag at de har taklet det bra.

På slutten satt TIL innpå unggutten Mikael Norø Ingebrigtsen i et forsøk på å vinne kampen.

- Mikael er skapende hver gang han er på banen. Det var mange slitne spillere på slutten og litt av en kraftanstrengelse. Det var viktig for oss og ikke gå på det tredje tapet, så vi er særdeles fornøyd med det og kampen sett under ett, sier Nilsen.

TILs beste var Gjermund Åsen.           Dommer var Brage Sandmoen fra Kjeldsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen.  Kilde var itromsø

Del dette: