Tippeligaen 2015: Start - Tromsø IL

Keeperbytte !!!

Det var duket for tabbekavalkade da Start tok i mot Tromsø på SØR Arena søndag ettermiddag.

Det tok ikke mer enn fem minutter før det smalt i Kristiansand. Andreas Hollingen slo en corner inn fra venstre, og ballen skrudde via stanga og i mål.

- Jeg spilte femmerfotball sist jeg scoret på corner, sa Hollingen til CMore i pausen.

Keepertabber

Lekström virket å ha kontroll på kula, men måtte innse at ballen ble liggende i nettet bak ham.

18 minutter var spilt da det smalt igjen, og denne gangen var det en kjempebrøler fra Lekström. Ødegaard skjermet ballen tilbake til keeperen, som virket å ha kontroll på situasjonen.

Han så dog ikke at Matthias Vilhjalmsson snoket bak Ødegaard. Islendingen snappet ballen og trillet ballen i kassa.

Den svenske keeperen ble ti minutter senere tatt av banen, og med Pål Vestly Heigre bakerst ble det fart på ”Gutan”.

Tok over kampen

Da halvtimen var passert vartet de opp med en kontring rett fra lærerboka. Andersen slo en pasning opp til Mikael Norø Ingebrigtsen som gikk inn i banen og ladet kanonen.

Skuddet gikk via et Start-bein og til Zdenek Ondrasek som fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

Da lagene gikk til pause var Start mildt sagt heldige som ledet 2-1.

Bom, bom, bom

Etter pausen kom begge lag ut i hundre, og etter 60 minutter var det et under at stillingen fortsatt var 2-1. Espen Hoss brant ballen over, mens Ondrasek forgjeves jaktet på sitt andre mål for dagen. Selv ikke alene med keeper klarte Mikael Norø Ingebrigtsen å finne veien til nettmaskene.

Først bommet Ingebrigtsen på mål, og på sitt andre forsøk vartet Håkon Opdal opp med en klasseredning. Opdal ble for øvrig kåret til Starts beste spiller på Sør Arena søndag.

Vanligvis er det keeperen som skal stå for redningene i en fotballkamp. Det gjorde ikke Lekström søndag, men svensken burde vært reddet av sine lagkamerater i Kristiansand. ”Gutan” hadde syv store målsjanser, men scoret bare ett mål.

Ett minutt før full tid skjedde det som måtte skje. Start vartet opp med sitt første angrep på 20 minutter, og Kristoffer Ajer trillet ballen sikkert i mål.

Dermed ble det 1-3, og ”Gutan” blir stående på fire poeng etter seks serierunder.

TILs beste var Mikael Norø Ingebrigtsen.         Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellhammer FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde itromsø.