Tippeligaen 2015: Stabæk - Tromsø IL

Skuffet Wangberg etter nederlag på overtid.

Det ble dramatikk på overtid på stillingen 1-1. TIL var på vei mot et sterkt bortepoeng mot medaljekandidat Stabæk, men så tok Muhamed Keita ansvar for vertene.

Fra skrå vinkel sendte han ballen i en bue over keeper Pål Vestly Heigre, og dermed eksploderte hjemmefansen. Det så ut som et mislykket innlegg, men etter kampen påsto Keita at han gjorde det med vilje.

– Jeg så at keeperen sto langt ute, så da måtte jeg bare prøve, fortalte Keita til Cmore.

Opdal med superredning: - Var sikker på at det var mål

Enveiskjøring

TIL la seg lavt i banen for å nekte Stabæks lynkjappe offensiv bakrom, men planen slo sprekker allerede etter fem minutter. En lang bakromsball fant lynhurtige Ernest Asante som kom alene med Pål Vestly Heigre, men TILs sisteskanse gjorde en god jobb og kom seirende ut av duellen.

Trener Bård Flovik måtte gjøre tre forandringer på laget som spilte 0-0 mot Mjøndalen forrige helg. Verken Gjermund Åsen, Kent-Are Antonsen eller Mikael Norø Ingebrigtsen ble kampklare, og ble derfor erstattet av Marcus Hansson, Morten Moldskred og Remi Johansen.

Etter den tidlige muligheten fikk ”Gutan” kampen inn i sitt spor, men halvveis ut i omgangen skrudde vertene opp tempoet. Og da klarte ikke TIL å henge med. Både Birger Melling, Muhamed Keita og Yassine El Ghanassy kom til gode muligheter, før Luc Kassi sendte Stabæk i ledelsen etter 30 minutter.

Flere TIL-spillere var ute av posisjon, og Kassi fikk en enkel jobb med å sette det lave innlegget i nettmaskene. Etter scoringen fortsatte vertene å kjøre på, og skapte flere gode muligheter. Nærmest var El Ghanassy da han traff tverrliggeren, og TIL var derfor meget heldige som ikke lå under med flere mål til pause.

Må blø for drakta

Cmore-ekspert Steffen Iversen var tydelig opprørt over det han så av TIL før pause.

– Det var kun ett lag på banen, og Stabæk var helt overlegne. De kunne fort ledet med både to, tre og fire null, fortalte den tidligere storscoreren i Cmores pausestudio.

– Når Tromsø kjemper for å unngå nedrykk forventer jeg at de blør mer for drakta, men det de har levert før pause har vært fryktelig tamt, sa Iversen som mente at det ikke så ut som TIL-spillerne forsto alvoret i tabellsituasjonen.

I pausen tok trener Bård Flovik grep og skiftet ut Morten Moldskred med Marin Orsulic som gikk inn sentralt på midtbanen. Hans Norbye ble flyttet tilbake på høyrebacken, mens Christian Landu-Landu tok plass på venstrebacken.

– Jeg savner også innstillingen, for vi mangler mye på kampvilje og forflytningen, fortalte Flovik til Cmore på vei ut etter pausen.

Keita traff blink

Og innstillingen Flovik etterlyste fikk han se i starten av omgangen. For i løpet av de fem første minuttene kom TIL til tre brukbare muligheter, og etter 58. minutter sang ballen i nettmaskene. Et langt innkast fra Hans Norbye gikk via Simen Wangbergs hode til Remi Johansens fot og rett i kassa.

Scoringen ga ”Gutan” en viktig vitamininnsprøytning, og etter 67. minutter var de nære ved å ta ledelsen. Magnus Andersen fant Remi Johansen med et godt innlegg, men avslutningen til TILs målscorer snek seg utenfor stolpen.

På tampen sto TIL godt imot, men så traff Keita blink tre minutter på overtid. Dermed måtte TIL reiste tomhendte hjem til nord uten poeng. Start tok for øvrig med seg ett poeng tidligere i dag da de spilte 0-0 hjemme mot Lillestrøm, og TIL ramlet derfor ned igjen på direkte nedrykksplass.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde:itromsø.

TILs beste var Marin Orsulic.     Dommer var Kai Erik Steen fra IL Gneis.

Del dette: