Tippeligaen 2015: Odd Grenland - Tromsø IL

Hei og velkommen til oppgjøret mellom Odd og Tromsø fra Skagerak Arena i Skien! Har Odd tatt med seg selvtilitt fra oppgjørene i Europaligaen slik at de vil kjøre over bortelaget? Har Tromsø lagt en slagplan med kontringer så farlige at Rossbach må plukke flere baller ut av eget nett? Eller blir dette nok en uavgjortkamp på en grå værdag her i Skien? Uansett, vel møtt til oppgjør fra den 17.runden i årets eliteserie!
Innbrydes oppgjør: På 13 kamper har Odd vunnet 8 kamper mens Tromsø kun har vunnet 1 kamp (27 - 11 i målforskjell). Tromsøs seier kom forøvrig tilbake i 2007. Det siste oppgjøret mellom lagene i Skien, fant sted i 2013, faktisk runde 17 det også. Den kampen vant Odd 3-1, etter scoringer av Fredrik Semb, Frode Johnsen og Adem Güven. Thomas Kind Bendiksen scoret på straffe for Tromsø.
Tromsø ligger på 14. plass i Tippeligaen. De hadde en dårlig start på sesongen, og klarte bare en seier på de første ni kampene. Nå har laget imidlertid fått mer flyt, og på de siste syv oppgjørene har de kun tapt en gang. De er f.eks ubeseirede i sine tre siste oppgjør. Når det er sagt er det hjemme på Alfheim at 'Gutan' har samlet desidert flest poeng. På bortebane har de kun en tre-poenger, den kom mot Aalesund helt tilbake i april.
Odd har på ingen måte klart opp følge opp bronsesongen fra fjoråret. Selv om spillet har vært godt til tider sliter Skienslaget med å omsette sjanser i mål både hjemme og borte. 22 poeng holder foreløpig til en 7. plass, men lagene bak ligger hakk i hæl. Dette er en kamp Odd bør vinne om de ønsker å ha sjanse på en plassering på øvre halvdel. Med poengtap i dag vil veien være kort ned til bunnen av tabellen, noe som burde motivere en hver Odder ute på gresset i dag.
På skadelisten til Odd finner man fortsatt Frode Johnsen, selv om han nå nærmer seg spill. Ellers er troppen skadefri hos hjemmelaget. Hos gjestene er Thomas Drage og Hans Norbye usikre mens Gudmund Kongshavn, Lars-Gunnar Johnsen og William Frantzen alle er ute av troppen.
Da er lagene klare. Nordbye og Ondrasek (karantene) tilbake for Tromsø mens Odd stiller med Emil Jonassen fremfor Grøgaard. Grøgaard er visstnok ute med en lårhøne han fikk på siste trening før dagens kamp.
Da har spillerene på begge lag gjort seg ferdig med oppvarmingen ute på matta og tatt turen inn i sine respektive garderober for å gjøre de siste forberedelsene.
Dagens dommer heter Martin Lundby. Han har med seg Anders M. Velo og Harald Strand som assistenter.
1. Da er vi i gang! Odd starter med den lange mot Occean som vanlig når de starter med ballen.
1. Occean taper sin duell mot Wangberg og Ødegaard.
3. Tromsø forsøker å finne Ondrasek inne sentralt, men Odd bryter og vinner tilbake ballen.
4. Odd roer ned med ballen og forøker å sette opp kantene sine en mot en.
5. Wangberg lager frispark til Odd da han er for tøff med Occean rundt midten av Tromsøs halvdel.
6. Halvorsen skaffer kampens første corner til Odd. Nordbye som blokkerere hans innlegg.
7. Rossbach ute på sekstenmeterstreken og klarerer når Tromsø sender Ondresek i vei på løp bak Eriksen og Hagen. Viktig inngripen av den unge målvakten!
9. J. Johansen slår en fin crossball fra sin venstre kant over til Molskred som har god plass langs høyre. Backen går raskt for innlegg, men presisjonen er for dårlig.
10. Tromsø med frispark i god posisjon for et innlegg.
11. J. Johansen legger inn frisparket, men Ruud klarerer ballen til corner.
11. Olivier Occéan  -  Odd
13. Stor sjanse til Occean! Får et nydelig innlegg på bakre stolpe fra Samuelsen som blir spilt fri av Oldrup Jensen. Occean header ballen i en bue mot første stolpe, men headingen sniker seg utenfor målet.
16. Molskred er offensiv når Tromsø angriper. Kommer rundt på en overlapp fra sin backposisjon, men innlegget hans blir nok en gang uten adresse.
17. Eriksen avanserer med ball gjennom midten og inn på gjestenes halvdel når han ikke blir presset. Går deretter for et innlegg, men ballen klareres raskt ut igjen av feltet og Odd må starte på nytt!
19. Ondrasek skyter på halvolley fra dørye 20 meter like til side for mål. Rossbach ser ut til å ha god kontroll.
20. Frispark til Odd i god posisjon for Innlegg.
21. Ruud sentrer til Halvorsen som skyter med første touch, men ballen blokkeres til corner.
21.  Bentley  -  Odd
23. Olivier Occéan  -  Odd
23. 1-0: Fredrik Nordkvelle  -  Odd
    Endelig kom målet for hjemmelaget! Odd etablerer press over lengre tid på gjestene og til slutt er det Fredrik Nordkvelle som får en enkel tap-in da Occean header et innlegg fra Bentley inn like foran målet. 4 hjørnespark på rad ble altså oppskriften på mål for Odd denne gangen.
27. Odd forsetter å ta godt vare på ballen, vil ikke gi den fra seg uten kamp.
27. Jone Samuelsen  -  Odd
28. Samuelsen med brukbar sjanse. Vender vakkert opp like utenfor seksten og skyter raskt mot det venstre hjørne til målvakt Heigre, men ballen triller like utenfor stolpen.
29. Olivier Occéan  -  Odd
30. Molskred kommer til innlegg fra høyre og finner Ondrasek inne i feltet. Sistnevnte vinner sin duell, men blir hardt presset av Eriksen slik at han ikke får nok trykk på headingen.
31. Ny stor sjanse til Occean. Får et flott innlegg fra venstre, er tilnærmet umarkert, men header alikvel ballen over tverligger. Svakt av store spissen fra Quebec!
32. Remi Johansen  -  Tromsø
32. 1-1: Magnus Andersen  -  Tromsø
35. Ruud klinker til fra 30 meter og det knallharde skuddet går like over tverrligger. Nydelig treff fra høyrebacken der altså.
37. Tromsø spiller klikk-klakk og får frispark når Jonas Johansen blir felt av en hvit trøye. Johansen faller lett, men kontakten er der.
38. Remi Johansen skyter i muren. Corner!
39. Ruud og Halvorsen forsøker å skape noe for Odd langs den høyre siden nå.
40. Bentley utfordrer Molskred en-mot-en inne i seksten, tar seg forbi i første omgang, men snubler så og ballen triller ut til utspill fra mål. Noen roper på straffe, men det så ikke slik ut herfra.
43. Tromsø forsøker å få til etablert spill inne på Odd sin halvdel. De er ikke like direkte som de var i starten av kampen.
43. Odd med frispark!
44. Molskred dytter det påfølgende innlegget ut til corner.
44. Espen Ruud  -  Odd
44. 2-1: Olivier Occéan  -  Odd
    For et beist Occean er! Han sliter seg løs på bakre stolpe og header ballen inn via tverrligger. Nok en gang et nydelig slått hjørnespark fra Ruud med flott høyde, kraft og perfekt skru. Må være deilig for Occean som burde scoret tidligere i kampen.
45. Innholdsrik omgang som nettopp er blitt avsluttet her på Skagerak Arena. Odd tok tidlig tak i kampen mens Tromsø kjemper seg tilbake med en heldig scoring. Etter 1-1 er Tromsø gode i en lengre periode før Odd skaffer seg atter en corner som ender i mål helt på tampen av omgangen. Godt tempo og tøffe dueller i begge lags felt oppsumerer omgangen!
46. Samuelsen får frispark midt inne på egen halvdel.
48. Norbye (ut) /  Antonsen (inn) -  Tromsø
48. Moldskred forsøker seg fra sin høyre side igjen. Kommer med stor fart mot dødlinja og legger ballen 45 grader inn i seksten. Odd får dog klarert.
49. Landu Landu er for tøff i duell med Bentley og Lundby blåser frisaprk til Odd.
51. Tromsø med flere innkast langs sin høyre side nå.
51. Moldskred skaffer et hjørnespark.
54.  Bentley  -  Odd
55. Bentley med fin mulighet. Trekker seg innover i banen og fyrer av en markkryper med sin høyre fot. Ballen går like utenfor stolpen, og det ser ut som Heigre har brukbar kontroll.
57. Tromsø har etablert seg på Odd sin halvdel nå.
57. Remi Johansen kommer seg nok en gang i fin skuddposisjon rett utenfor seksten. Skyter denne gangen med vristen like til side for Rossbach sitt mål.
58. Tromsø vinner et frispark midt inne på Odds halvdel.
59. Jonas Johanse bruker for mye kraft og slår ballen godt over mål. Så ut til å være et innlegg.
60. Antonsen overrasker alle da han skyter fra hjørne av seksten. Ballen får en merkelig dupp og Rossbach må ut i full strekk for å dytte ballen over tverligger!
60. Zdenek Ondrásek  -  Tromsø
62. Nære på for Ondrasek! Får foten på et innlegg fra Antonsen og ballen går innom tverrligger og ut i feltet. Odd klarerer.
62. Nordkvelle (ut) /  Berg (inn) -  Odd
    Nordkvelle blir klappet ut av publikum!
65. Marcus Hansson kommer seg nesten til en sjanse. Får ballen på fot inne i seksten, men er feilvendt og mister ballen da han forsøker en kvikk vending. Tromsø med for alvor i kampen nå!
67. Tromsø triller og triller. Remi Johansen som har falt ned dypere i banen for å fordele pasninger. Finner Moldskred ute til høyre, men han er i offside.
68. Odd sin tur til å trille ball nå. Ikke samme tempoet og presisjon som det var i første omgang for øyeblikket.
69. Bentley og Berg kombinerer flott ute til venstre i banen, men Berg får desverre for hjemmefansen ikke ordentlig klem på sin avsluting fra skrå vinkel da han blir presset hard av Ødegaard.
71. Hansson (ut) /  Espejord (inn) -  Tromsø
72. Halvorsen (ut) /  Zekhnini (inn) -  Odd
    Ungutten med nok et innhopp!
72. Bentley blir holdt av Moldskred, men dommer blåser mot Odd når Bentley feller Moldskred sekunder senere.
73. Tromsø med frispark i fin posisjon fra drøye 20 meter.
74. Jonas Johansen smeller til, men skuddet går et par meter over mål. Bra trøkk, men feil høyde.
74. Fredrik Jensen  -  Odd
76. Oldrup Jensen og Occean alene inne i feltet da Tromsø misser toatlt på markeringene på et innslått firspark fra Ruud. Jensen som får avslutte, men spensten er ikke god nok og headingen går like over må. Nære på!
77. Tromsø senner i vei Espejord ut på et enslig løp, men pansingen fra dypt i banen er for hard og går til innkast.
78. Frispark til Odd ute ved cornerflagget. Ruud slår inn!
79. Innlegget treffer Occean som header i Tromsøspiller og ut til corner.
81. Ondrasek med ny mulighet. Får en tå på ballen inne i feltet til Odd hvorpå avlstuningen hans går i stolpe og ut. Tromsø har på ingen måte gitt opp denne kampen!
82. Landu Landu hindrer Odd på en kontring da han river ned Samuelsen. Blåses frispark, men ikke kort til Landu Landu!
83. Runar Espejord  -  Tromsø
83. 2-2: Morten Moldskred  -  Tromsø
    Høyrebaken sniker seg fri på bakre stolpe! Setter ballen lekende enekelt i mål da han ikke blir presset av Jonassen som ikke får med seg at Moldskred har løpt inn i boksen. Det er forøvrig innbytter Espejord som slår en fin crosser med yttersiden av høyrefoten fra venstre side av banen. Moldskred får virkelig lønn for strevet etter mange tunge og lange løp gjennom hele kampen!
83. Bentley (ut) /  Storbæk (inn) -  Odd
87. Berg forsøker å finne Occean, men Wangberg bryter flott og forhindrer en farlig sjanse!
88. Håvard Storbæk  -  Odd
89. Nære på for Berg! Kommer til avslutning fra 5 meter, men siden det er flust av blå bein inne i feltet blir skuddet blokkert.
90. Johansen (ut) /  Gundersen (inn) -  Tromsø
90. Lagt til minimum tre minutter spilletid!
90. Odd jakter scoring, men Tromsø forsvarer seg godt for øyeblikket!
90. Emil Jonassen  -  Odd
90. 3-2: Rafik Zekhnini  -  Odd
    For et drama vi er vitne til her på Skagerak Arena! Unggutten Zekhnini som får æren av å sende hjemmelaget opp i 3-2 ledelese. Samuelsen spiller ballen ut til Jonassen som kommer i 100 fra sin backplass. Jonassen skyter så et innlegg tvers gjennom feltet der Zekhnini kaster seg inn og styrer ballen vakkert til side for Heigre i Tromsø sitt mål. Herlig trøkk og vilje i den scoringen!
90. Etterlengtet seier for Skienslaget som har spilt mye uavgjort i eliteserien hjemme den sesongen. Odd er best i første omgang og får med seg 2-1 inn til pause. I andre omgang er tempoet i kampen svakere, men også i denne omgangen handler det om mange tøffe dueller inne i begge sekstenmetere. Tromsø tar mer initiativ utover i andre omgang, men faller dog svært dypt i banen etter utligningen til 2-2. At det er 17-årige Zekhnini som deretter avgjør kampen for hjemmelaget må være gøy for både spillergruppe og hjemmefans.
90. Avslutninger: 16-12. Avslutninger på mål: 5-6.