Tippeligaen 2015: Molde - Tromsø IL

Fortvilte TIL-spillere.

MOLDE: TIL byttet trener fra Steinar Nilsen til Bård Flovik før oppgjøret mot Lillestrøm 21. august. Siden da har TIL tatt tre poeng i form av tre uavgjorte kamper – av 18 mulige poeng. I går kveld tapte TIL 0–4 – ikke overraskende – mot Molde på bortebane. Særlig de første 45 minuttene slet Gutan.

– Vi fikk kjørt oss, men må stå litt mer samlet i forsvar. Når det gjelder offensivt står vi for mye bak. Vi må komme oss litt høyere, sa Bård Flovik til C More i pausen. TIL er fortsatt på kvalikplass med 20 poeng, like mange som Mjøndalen under nedrykksstreken.

Eliteserielagenes store skrekk: Millioner fordufter ved nedrykk

Skrekktall

Bortestatistikken i 2013 og 2015, de siste to årene TIL har vært i eliteserien er skrekkelig svak. Bare en gang på 28 forsøk over de to sesongene har TIL tatt tre poeng på bortebane. 21 ganger har TIL tapt.

Gutan var dog til dels førende de første 18 minuttene, dog uten å skape sjanser. Derfor var det en stor nedtur da hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter å ha tråklet seg igjennom i midten. Mishaga Bakenga kom til avslutning alene med Pål Vestly Heigre etter å ha blitt stukket igjennom. TIL-keeperen reddet, men var sjanseløs på returen der Eirik Hestad satt den i det åpne nettet.

I perioden etterpå var oppgjøret fortsatt jevnt, men TIL manglet evnen til å skape sjanser.

Så smalt det plutselig igjen da Magne Simonsen lobbet ballen over Heigre i målet etter drøye halvtimen. Fram mot pause virket det som lyset gikk i TIL-leiren og hjemmelaget var nærmere 3–0 og 4–0 enn TIL var redusering.

– Vi er ikke på stasjon, og det er Molde. Da kjører de oss bra. Det er for dårlig, og skal vi ha med noe herfra må vi vise at vi vil. Da må vi fremstå på en helt annen måte, sa Simen Wangberg til CMore i pausen.

Avgjort tidlig

Det ble ikke så mye bedre etter pause. Ni minutter ut i omgangen tapte Marcus Hansson en duell mot Per-Egil Flo og 3–0 til hjemmelaget. Da var oppgjøret i praksis avgjort.

Bedre ble det heller ikke av at Marin Orsulic fikk rødt kort etter to gule kort på grunn av taklinger bakfra. Minuttet etter kom 4–0 etter straffemål av Ola Kamara.

TIL har igjen fire kamper i høst. Viking (h), Sarpsborg 08 (b), Bodø/Glimt (h) og Haugesund (b).

Foran oppgjøret mot Molde var både Gjermund Åsen og Jonas Johansen hjemme i Tromsø på grunn av skadetrøbbel.

TILs beste var Runar Espejord.      Dommer Tom Harald Hagen fra Grue IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.