Tippeligaen 2015: Mjøndalen - Tromsø IL

TIL-spillerne i harnisk over dommeren.

TIL rotet vekk 3-1-ledelse og gikk på 3-4-tap etter dramatiske siste 20 minutter mot Mjøndalen.

Etter kampen var spillerne oppgitt over dommer Trygve Kjensli. Og i motsetning til tidligere kamper i år, så har TIL-leiren en god sak.

I tre avgjørende situasjoner gikk alle avgjørelser mot TIL.

– Jeg vil ikke si noe som kan skaffe meg trøbbel, men dette var helt vanvittig dømming. Utrolig! Alle gjør feil, vi er alle menneskelige, men det skjedde for mange ganger i denne kampen, sier Zdenek Ondrasek.

– Ikke straffe
Først fikk Mjøndalen straffespark på stillingen 2-0 til TIL, som Christian Gauseth omsatte i mål. Dommeren mente Gjermund Åsen felte Michael Stilson.

– Jeg så at han kom, men trakk meg tilbake fordi jeg ikke ville gi dommeren mulighet til å blåse for straffe. Det er helt sykt at det går an å dømme straffe der. Jeg blir så veldig oppgitt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Gjermund Åsen.

Og fikk støtte av Csports-ekspert Bengt Eriksen.

– Stilson oppsøkte situasjonen. Ikke straffe etter min mening, sa Eriksen.

Så ble Magnus Andersen klippet ned av Mjøndalens Magnus Sylling Olsen, tidlig i andre omgang, på 3-1 til TIL. MIF-spilleren hadde allerede fått gult kort, og skulle vært sendt av banen.

– Sylling Olsen sa til og med til meg på banen at han burde ha vært utvist. Håpløst at det ikke dømmes. 3-1 mot ti mann siste halvtimen hadde vært noe helt annet, sier Magnus Andersen.

– Soleklar straffe
Det toppet seg da Mikael Norø Ingebrigtsen ble felt innenfor 16-meteren, også det på 3-1 til TIL.

– Soleklar straffe. Jeg var forbi, og skulle til å skyte da jeg ble hektet i foten. Jeg fatter ikke at ikke dommeren blåser for den situasjonen, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

Steinar Nilsen er ikke overraskende enig med sine spillere.

– Uforståelig straffespark til dem. Så blir Magnus revet ned, uten at det blir slått ned på, som vi ikke skjønner noe av. Og så er det helt uforståelig at ikke dommeren ser at Mikael ble lagt i bakken. Det er synd, og slike ting går i mot oss nå for tiden, sier Steinar Nilsen.

Tungt
Han trodde lenge at Mjøndalen-kampen skulle bli en opptur.

– Vi reiste oss veldig etter den mentale smellen mot FK Senja. Vi traff med alt motstanderen hadde å komme med, og fikk kampen dit vi ville med å skape sjanser og score mål i første omgang. Så får de et helt uforklarlig straffespark der spilleren snubler i egne bein. Vi fikk 3-1 like etter pause, etter herlig innsats av Zdenek Ondrasek, men dessverre gjorde vi en del feil som kostet oss seieren. Det er utrolig tungt, men vi må bare jobbe på videre, sier Steinar Nilsen.

Gjermund Åsen er enig.

– Det går ikke an å legge seg ned å skrike over dette. Motgang, motgang, motgang, men vi må bare jobbe oss gjennom dette, sier Gjermund Åsen.

Dommeren: – Jeg gjorde rett
Dommer Trygve Kjensli føler seg trygg på at han gjorde riktig i de omtalte situasjonene.

– På straffesparket til Mjøndalen er det assistentdommeren som vinker. Han har godt innsyn i situasjonen, og sier det er kontakt mellom spillerne, der TIL-spilleren tar beinet til Mjøndalen-spilleren, og dermed ble det straffespark, sier Kjensli.

Og kommentere Norø Ingebrigtsens straffesituasjon slik:

– Jeg sto godt plassert og følte at han var ute av balanse, og dermed ikke noe straffespark.

Om Sylling Olsens felling sier han dette.

– Den husker jeg ikke.

– Hva tenker du om at Sylling Olsen selv sa at han var heldig som ikke ble utvist?

– Det tenker jeg ingenting om, sier kamplederen.

Som mener det var en krevende kamp å dømme.

– Det var ekstremt mange situasjoner å ta stilling til, men jeg føler at vi kom godt ut av det. Det var en bra tone på banen også, sier Trygve Kjensli.

TILs beste var Zdenek Ondrasek.      Dommer var Trygve Kjensli.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde: Nordlys.

Del dette: