Tippeligaen 2015: Haugesund FK - Tromsø IL

HAUGESUND - TROMSØ 0-1 Etter forrige helgs 3-1-seier hjemme mot Bodø/Glimt var det ventet endringer i TIL-laget, og Bård Flovik valgte å starte med Morten Moldskred på topp. Sunnmøringen fikk dermed sin kamp nummer 200 for ”Gutan” i sin siste opptreden. I tillegg fikk Henrik Gjesdal en sjelden sjanse i forsvaret.

Rolig åpning Kampen startet i et rolig tempo, og bar preg av at det var to lag uten noe annet enn æren å spille for. Det mest interessante som skjedde i løpet av den første halvdelen av omgangen var at Simen Wangberg felte FKHs danske spiss Christian Gytkjær. Dansken tente til, men dommer Ken Henry Johnsen fikk roet det hele med et gult kort.

Etter en knapp halvtime kom kampens første sjanse da FKH-kant Alexander Stølås fant Gytkjær med et strålende innlegg. Dansken burde scoret, men Kent-Are Antonsen forstyrret såpass at avslutningen fikk utenfor det vidåpne målet. Corner rett i kassa Minuttet etter FKHs sjanse var Antonsen nok en gang i begivenhetenes sentrum. Venstrebacken var med i angrep for å slå en corner, og i det fryktelige været ble ballen tatt av vinden. FKH-keeper Per Kristian Bråtveit kavet i lufta, mens ballen sang i nettmaskene til 1-0-ledelse til ”Gutan”.

Stort mer skjedde det ikke vær før pause i regnværet på Haugesund stadion. – Det var mye vind, men jeg prøvde å skru den på mål og så gikk den jo inn, fortalte Kent-Are Antonsen til CMore i pausen. – Vi gjør en fin omgang, men er litt heldige som leder. Det er litt å gå på kvalitetsmessig, men vi har god tro på at dette ender med tre poeng, fortalte Bård Flovik til CMore rett før 2. omgang skulle sparkes i gang. Tatt av vinden Og kvarteret ut i omgangen var TIL nære på å øke ledelsen. Mikael Norø Ingebrigtsen ble spilt alene igjennom, men forrige helgs målscorer brukt altfor lang tid og ble nådd igjen av William Ekong som taklet ballen unna.

Rett etterpå var det FKHs tur da et innlegg ble tatt av vinden, og keeper Benny Lekström fikk store problemer. Svensken fikk imidlertid dyttet kula til hjørnespark, men det ble resultatløst. Ti minutter før full tid trodde FKH de hadde utlignet, men linjedommeren vinket tidlig for en offside. På overtid skapte vertene nok en god sjanse, men også denne sjansen ble avvinket for offside. Dermed endte det med 1-0 til ”Gutan” som tok sesongens andre borteseier.s

TIL havnet derfor på 13. plass med hele syv poeng ned til Start som knep den siste kvalikplassen foran Mjøndalen. Bruntrøyene lå på kvalikplass da det var igjen ti minutter, men tapte 1-3. Start tapte hele 0-3 for Molde, men fikk altså hjelpen de trengte fra Viking. Nå venter kvalikspill mot vinneren av kampen mellom Kristiansund og Jerv.

TILs beste var Benny Lekstrøm. Dommer var Ken Henry Johnsen fra Husøy og Foynland IL. S

Utarbeidet av Per Salomonsen. Kilde:itromsø.

Del dette: