Tippeligaen 2015: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Steinar Nilsen; Vi taper for mye.

Både Bodø/Glimt og Tromsø trengte desperat poeng da 16. mai-runden åpnet med ”Slaget om Nord-Norge” lørdag. Selv om tribunene på Aspmyra var fylt opp av 6.114 tilskuere, slet de 22 spillerne tidvis enormt med å underholde publikum i Bodø.

- Det var en kjedelig kamp, og jeg er skuffet over begge lags prestasjoner, sier Ole Martin Årst i TV2-studio etter kampen.

Keeper-trøbbel

At Tromsø har hatt keepertrøbbel i sesongstarten er det ingen tvil om. Etter at tabber ødela mot Viking, Start og Mjøndalen har målene rent inn bak Gudmund Kongshavn i de to siste kampene. Lørdag ble det mer trøbbel da 17 minutter var spilt på Aspmyra. Etter et utspill holdt Kongshavn seg til lysken, og måtte byttes ut til fordel for Pål Vestly Heigre.

TIL slet med å komme seg etter skaden, og like før halvtimen var spilt forlot også Zdenek Ondrasek banen med skade.

- Vi blir preget, særlig når Ondrasek halter allerede etter et kvarter. Det er skuffende, men jeg er stolt over måten vi står opp for hverandre på, sier Steinar Nilsen til TV2 etter kampen.

Ropte på straffe

Like før pause ropte Glimts spillere, trenere og fans på straffespark. Magnar Ødegaard feilberegnet et tilbakespill og rev ned Danny Cruz alene med keeper. Amerikaneren ropte på straffe, men dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre.

Minuttet før pause var det Trond Olsens tur til å gå i bakken, men også han ble vinket opp av dommer Nilsen.

Badou-perle

Over 6.000 tilskuere gjespet seg gjennom 25 minutter av 2. omgang før det smalt på Aspmyra. Og 20 minutter før slutt var det yndlingen ”Badou” som sendte Glimt-fansen til himmels.

Trond Olsen spilte ballen til senegaleseren på hjørnet av 16-meteren, og ”Badou” dro seg inn i feltet forbi Magnar Ødegaard, slo tunnel på Remi Johansen og banket ballen i krysset på usøkt vis.

- Jeg følte at jeg måtte gjøre noe, og gjorde det. Da ble jeg veldig glad på vegne av hele laget. Endelig fikk vi tre poeng, men vi må fortsette arbeidet, sier ”Badou” til TV2 Zebra etter kampen.

Tromsø forsøkte å jakte utligning på Aspmyra, men klarte ikke å skape en eneste sjanse mot Bodø/Glimt i 2. omgang. Resultatet sender Bodø/Glimt forbi Tromsø på tabellen. De helgule ligger nå nest sist med fem poeng, mens Tromsø ligger helt sist med fire poeng. Det gjør Steinar Nilsen betenkt; Tromsø har nå tapt fem kamper på rad

- Det er alltid vondt å tape fotballkamper, og akkurat nå taper vi for mye. Det er ikke helt bra, sier Steinar Nilsen til TV2.

TILs beste Pål Westly Heigre.     Dommer Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: