Cup NM 1.runde 2015: Mo IL - Tromsø IL

Mikael Norø Ingebrigtsen har utlignet 1-1 mot Mo IL og gratuleres av Magnus Andersen.

Et TIL-lag med fem utskiftninger fra sist eliteseriekamp mot Lillestrøm fikk en marerittstart mot Mo.

Etter kun 8 minutter dundret

Cato Jørgensen 3.-divisjonslaget i en sjokkledelse - assistert av tidligere TUIL-spiller Kim André Råde.

De første 20 minuttene var det lite tegn til divisjonsforskjellen mellom lagene.

Men gradvis våknet «Gutan», anført av playmaker Gjermund Åsen.

Etter 24 minutter kom den etterlengtede utligningen: Et innlegg fra Åsen seilte over en skokk med spillere, til Mikael Norø Ingebrigtsen ved bakre stolpe, som var sikkerheten selv da han klinket ballen i motsatt hjørne. Dette var 18-åringens første A-lagsmål for TIL i en tellende kamp.

Skade og rotemål

De siste minuttene før pause ble kampens mest innholdsrike.

Først forlot Gjermund Åsen banen med skade fire minutter før pause.

Zdenek Ondrasek kom inn for Åsen, og løftet umiddelbart stemningen da han så ut til å være sist på ballen på et ekte rotemål som ga TIL 2-1-ledelse:

Morten Moldskred frispark ble parert av keeper, som slo ballen til side for mål. Før den rullet utover dødlinjen, ble ballen slått inn mot målgården. I en klynge på fem-seks mann ble ballen presset i mål.

Det så ut til å være tsjekkiske Zdenek Ondrasek som var sist på ballen.

Sikret seieren

I andre omgang brente Ondrasek en god sjanse til å trygge seieren for TIL, mens Magnus Andersen var svært nær ved å sette inn en 3-1-scoring på et skudd fra 20 meter, som gikk like utenfor.

For Mo var tidligere TUIL-spiller Andreas Sletvold farlig frempå, mens TIL-keeper Pål Vestly Heigre reddet et godt frisparkforsøk fra hjemmelaget.

Men TIL holdt unna for den lille sluttspurten fra hjemmelaget og dro i land seieren.

– Målet med å dra til Mo var selvfølgelig å gå videre. Det har vi gjort, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen, men fortsetter:

– Det var ingen stor fotballkamp. Det virket som det var litt glatt og vanskelig å få fart på pasningsspillet. Det kan være en årsak.

Om 18 år gamle Ingebrigtsen sier Johansen:

– Vi vet Mikael har kvaliteter til å kunne gjøre slike ting. Vi forventer mye av Mikael, så vi håper han kommer mer og mer utover i sesongen, sier TILs sportssjef.

TILs beste var nok engang Gjermund Åsen.     Dommer var Adrian Gjendemsjø fra Tertnes

Utarbeidet  av Per Salomonsen .      Kilde itromsø.