UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2014: Vikingur - Tromsø IL

Keeper Benny Lekstrøm gjorde en formidabel jobb i målet.

TOFTIR: Det ble en sjansefattig kamp da Vikingur tok imot TIL på Toftir stadion. Likevel burde og kunne Jonas Johansen ha sendt TIL i ledelsen etter ett minutts spill, men etter det var det faktisk Vikingur som hadde de fleste og største sjansene og var nærmest seieren.

- Vi kunne ha scoret både ett og to mål i dag. Nå blir det veldig tøft i Tromsø, men vi viste mye bra og reiser full av optimisme, sier Vikingur-trener Sigfridur Clemetsen.

Forskjellen mellom de to lagene er enorme. Mens TIL har en stall av profesjonelle spillere, er det kun én av Vikingurs spillere som lever av fotball på heltid. Resten er elektrikere og håndtverkere.

- Det har lite å si i dag. Færøyene har en annen og ung fotballkultur, så det kan ikke sammenlignes. Men de ga oss i dag en påminnelse på at man kan komme langt med innsats og duellspill, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

- Tillot for mye

Likevel var Nilsen frustrert over hvor mye den rumenske dommeren Radu Marian Petrescu tillot.

- Jeg synes dommeren er altfor passiv. Vi er heldige som ikke får noen skader i dag. Når han ikke setter lista høyt tidlig i kampen, blir altfor mye tillat og det er mye stygt spill utpå der, sier Nilsen.

Samtidig roser han Vikingur, men er sikker på at TIL snur på hjemmebane.

- Dette er et lag vi er bedre enn og skal være bedre enn. Hjemme på Alfheim vet vi at vi er flere hakk hvassere. Vi får trolig også Miika (Koppinen) og Kent-Are (Antonsen) tilbake den kampen. Det skjerper konkurransen i laget. Når det er sagt, er jeg fornøyd med spillerne utpå her. Vanligvis ville vi ha fått scoring med de sjansene vi har i dag, sier Nilsen.

Lekstrøm i form

Samtidig er det mye takket være keeper Benny Lekstrøm at TIL også kunne reise tilbake til Tromsø med 0-0 i bagasjen. Han hadde flere gode redninger i kampen.

- Vikingur har sine sjanser de også. Selv om vi ikke greide å få med oss bortemål, var det vel så viktig og ikke slippe inn mål, sier Nilsen.

Lekstrøm tror også det snur.

- Men da må vi spille med høyere intensitet. Vi slipper til litt for mange sjanser og er litt for tamme offensivt, sier Lekstrøm.

Blant annet hadde han en paraderedning da Finnur Justinussen kom alene og fikk skyte fra fem-seks meter.

- Jeg gjorde meg stor og fikk et ben på den. Det var nære på og en god redning, sier TILs svenske sisteskanse.

Vikingur-trener Sigfridur Clemetsen på sin side var mer skuffet over uttellingen.

- Tromsø har ballen mest og er et bedre lag spiller for spiller. Når det er sagt har vi de fleste og de største sjansene, så det var synd at vi ikke greide å få det forspranget, sier han.

- Burde minst ha scoret ett mål

Jonas Johansen (29) ergrer seg over at han ikke greide å sikre TIL et viktig bortemål.

Allerede etter ett minutt og 15 sekunder fikk Johansen fri bane mot mål og kun en god redning av Vikingur-keeper Geza Turi, som fikk slått til corner, avverget sjansen.

- Keeperen sjanser og ligger helt nede i hjørnet i det jeg skyter, så den var litt kjip, men jeg burde nok ha scoret der, sier Johansen.

Han var også svært nære på et knallhardt skudd fra corner i 2. omgang.

- Summerer du opp har jeg to store muligheter og burde minst ha scoret ett mål i dag, sier Johansen.

Han mener også at TIL løftet seg flere hakk.

- Det var synd vi ikke fikk bortemål. Samtidig så slipper vi ikke inn mål. V i hever oss i 2. omgang, men gjør en for dårlig 1. omgang mot en tøff motstander, sier 29-åringen.

Han tror også på avansement.

- Vi får bare mobilisere til neste kamp og så sørge for å ta de på Alfheim, sier Johansen.

TILs beste var Benny Lekstrøm.     Dommer var Radu Petrescu fra Romania.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.

Del dette: