1.divisjon 2014: Tromsø IL - Tromsdalen UIL

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: TILs Jonas Johansen banker inn 3-1-scoringen mot gamleklubben TUIL. Foto: Bjørn Lockertsen

TIL gjenerobret tabelltopp og demonstrerte at styrkeforholdet til bynabo TUIL har blitt stort siden lagene møttes på TUIL Arena 16.mai.

Sesongens første naboduell endte 0-0 i en tett og jevn kamp. Med unntak av de tre-fire første åpningsminuttene styrte TIL alt på Alfheim mot TUIL, og vant til slutt hele 5-1, den største hjemmeseieren i seriespill gjennom historien i et lokalderby mellom TIL og TUIL, i det 24.offisielle møtet mellom lagene.

– Vi har tatt mange steg siden 16.mai-kampen spillemessig. Vi spiller god fotball, skaper mye og scorer fem mål. Samtidig var 16.mai-kampen spesiell, med snø og slafs, og den kampen levde sitt eget liv, sier Thomas Kind Bendiksen til Nordlys.

Plaget gamleklubben
Kind Bendiksen satte inn 1-0 på straffespark, etter at Jonas Johansen ble felt. Tidligere TUIL-spiller Johansen drepte også på mange måter spenningen i kampen med sin kontante 3-1-scoring like før pause, etter en feil av Øyvind Garfjell.

I mellomtiden hadde først Kim André Råde utlinet på vakkert vis, før en uheldig og TIL-aktuell Tomas Kristoffersen headet ballen i eget nett til 2-1 for TIL.

– Det var deilig! Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle være delaktig i å skape sjanser. Jeg scoret ikke sist i 3-0-seieren mot Ranheim, så det var deilig å få satt en nå, sier Jonas Johansen, som mener TILs sterke resultater etter fotballferien ikke er tilfeldig.

– Dette var en viktig kamp, med byoppgjør og alt, men den profesjonaliteten vi har i klubben gjør at vi er trygg på oss selv. Det er ikke noe tilfeldigheter de resultatene vi har hatt etter ferien. Det er hard jobbing, og det gir resultater, sier Jonas Johansen.

I andre omgang scoret Kind Bendiksen 4-1 på et vakkert frispark, før Magnus Andersen fastsatte til 5-1, etter glimrende kombinasjoner med Hans Norbye og Jonas Johansen.

– Endelig satt den. Jeg har misset på for mange frispark i år. Det var deilig at den endelig satt, jeg skal fortsette å ha fokus på det, så skal det komme flere før sesongen er over, sier Kind Bendiksen.

Styrket tro på opprykk
Også trener Steinar Nilsen er klar på at TIL-laget har utviklet seg kraftig fra seriestart.

– Måten vi fremstår på som lag nå er det stor forskjell på fra starten av sesongen. Men vi sa at vi trengte tid og bearbeide ny spillestil og nye spillere, og utvikle fysikken. Nå begynner vi å se klare resultater, og vi fremstår som en solid enhet ute på banen. Vi er veldig fornøyd med måten vi fremsto på, det var bra klasse over, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Og er styrket i tropen på opprykk ved serieslutt av utviklingen TIL-laget har vist så langt, og spesielt etter fotballferien.

– Jeg synes at vi har bra fokus og «drive». Vi konsentrerer oss om å gjøre jobben på trening de seks første dagene i uka, og er veldig konsentrerte på kampdagen og gjennomfører. Forhåpentligvis gir den måten å tenke og jobbe på oss de resultatene vi fortjener, sier Nilsen.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.     Dommer var Sigurd Smehus Kringstad fra Valder I L.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: Nordlys.

Del dette: