1.divisjon 2014: Tromsø IL - Hønefoss

Uavgjort etter tvilsom annulering.

TIL-treneren sa seg mellomfornøyd med 1-1 mot det nedrykkstruede bortelaget på Alfheim.

- Vi får en i trynet på en dødball og Hønefoss scorer på sin eneste sjanse i kampen. Vi er mer skapende og spiller med høyere intensitet i andre omgang, og skaper nok til at vi burde ha vunnet denne kampen, oppsummerer TIL-treneren etter uavgjortkampen.

Snytt?

Hjemmelaget måtte vente helt til det 77. minutt før utligning, da Zdenek Ondrasek hamret ballen i mål fra 12-13 meter. Men Nilsen mener at det burde stått 1-1 langt tidligere.

Minuttet etter Hønefoss sin scoring i det 42. minutt, satte Remi Johansen ballen i mål for TIL. Men scoringen ble annulert etter en duell mellom Zdenek Ondrasek og Hønefoss-keeper Lukasz Jarosinski, hvor dommeren bedømte at TIL-spissen brukte ulovlige midler.

- Motstanders forsvarsspiller går inn og er med på å forstyrre egen keeper, mens Zdenek har blikket på ballen. Det synes jeg er feil avgjørelse av dommeren, sier TIL-treneren.

Han understreker samtidig:

- Vi skal aldri skylde på dommeren for at vi ikke vinner. Det må vi konsentrere oss om å gjøre selv. Men det er noen dommeravgjørelser som går i mot oss som jeg synes dommeren tolker direkte feil, sier Nilsen.

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord sa seg etter kampen enig i at annuleringen er tvilsom, men sier:

- Det er også en situasjon i førsteomgang hvor Roope Risku er alene igjennom og blir avblåst for offside av fjerdedommeren. De er veldig på grensen begge de to situasjoenne. Når han blåser på den første er det greit at han blåser på den andre også, mener Hønefoss-treneren.

Som sa seg rimelig fornøyd med ett poeng i Tromsø selv om det nedrykkstruede laget ledet lenge.

- I utgangspunktet ville jeg sagt ja til ett poeng her. Men Roope Risku har en stor sjanse til å punktere kampen på stillingen 1-0 og vi kunne fort ha tatt tre poeng, mener han.

Bortesterke

At TIL nå skal avslutte sesongen med fem bortekamper på de siste ni kampene bekymrer ikke trener Steinar Nilsen.

- Vi har høyere poengsnitt borte enn hjemme så tvert i mot bør det være meget interessant for oss. Det er fine kamper som kommer i tur og orden. Vi har enda ikke møtt et lag som er bedre enn oss i år, mener TIL-treneren.

Han kan glede seg over at Zdenek Ondrasek er tilbake i scoringsform etter skadeavbrekket. I dag noterte tsjekkeren seg sitt tredje mål på to kamper.

- Jeg fornøyd med to kamper og tre mål. men likevel skuffet i dag. Vi er ikke sterke nok i boksen og nøyaktig nok med sistepasningen, mener TILs toppscorer.

TILs beste var Henrik Gjesdal.     Dommer var Christian Moen fra Løvenstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde:itromsø.

Del dette: