1.divisjon 2014: Tromsø IL - Bryne

Khalili senket Tromsø to minutter før slutt

Bryne hadde ikke til hensikt å stå med luen i hendene på Alfheim stadion. Helt fra avspark virket spillerne aggressive og sugne på å vise seg fram i denne kampen. Og helt respektløst overfor topplaget så møtte de motstandere høyt oppe på banen.
Men det var likevel hjemmelaget som spilte seg fram til kampens første sjanse. Magnus Andersen drog seg fri på høyresiden og slo en god ball inn foran Bryne-målet, men Thomas Drage sin avslutning endte på utsiden av stengene. Da var det spilt 12 minutter av oppgjøret.
Fem minutter senere var det Bryne som viste seg farlig fram. Jon-Helge Tveita drog seg fint fri like utenfor 16-meteren, men avslutningen gikk dessverre for han og Bryne på feil side av stengene.

Khattab fikk solid treff
Vel midtveis i omgangen klinket Sabri Khattab til med et skudd fra 18 meter. Og venstrefoten var så godt innstilt at ballen suste inn i nettmaskene, helt uten mulighet for hjemmelagets keeper å redde. Slett ikke ufortjent Bryne-ledelse så langt i denne kampen.
Etter en halvtimes spill var hjemmelaget svært så nær en utligning. En corner resulterte først i en heading som ble reddet på streken, deretter fikk Mika Koppinen en mulighet fra to meter. Men Tromsø-spilleren klarte å sette ballen på utsiden fra så kort hold.

Tromsø klarte å utligne
Utligningen kom likevel ikke mange minuttene senere. Magnus Andersen spilte Jonas Johansen nydelig gjennom og alene med Anders Kristiansen gjorde han ingen feil. Dermed like langt i oppgjøret på Alfheim.
Etter spill og sjanser i den første omgangen er det helt greit at det står uavgjort. Selv om hjemmelaget overtok mer og mer utover i kampen, så lukter stadig Bryne på mulige overgangsmuligheter. En frisk kamp så langt.

To kjappe mål
Den andre omgangen var ikke spilt mer enn fem minutter før Bryne igjen tok ledelsen i oppgjøret. Jon-Helge Tveita gjorde en god jobb og sendte ballen ut til Oddbjørn Skartun på høyresiden. Han la en hard ball inn foran mål i retning Tveita, men Tromsøs Simen Wangberg kastet seg foran og beinet ballen i eget mål.
Men det gikk ikke mange minuttene før Tromsø igjen svarte på Brynes ledermål. Et hjørnespark havnet til slutt ute hos Jonas Johansen, som på volley dundret ballen helt oppe i krysset. Den ballen var en meget god Anders Kristiansen helt sjanseløs på.

Sjanser i begge ender
Kampen fortsatte videre med sjanseskapende fotball fra begge lags side. Tromsø var utrolig nær ved å gå opp i ledelsen bare fem minutter etter at de hadde utlignet. Men på en mirakuløs måte endte avslutningen på oversiden av tverrliggeren.
Like etter var det Bryne og Oddbjørn Skartun som hadde sin eventyrlige mulighet. Han ble spilt fint fri av Jon-Helge Tveita, men Skartun sin avslutning fra 16 meter havnet på utsiden av stangen.
Samme Tveita hadde en gigantmulighet like etter, fra svært kort hold skulle han bare sette ballen inn i målet. Men Tromsøs keeper gjorde seg så stor at det bare endte med et hjørnespark.

Khalili ble matchvinner
To minutter før ordinær spilletid var ute, så gikk Bryne opp i ledelsen for tredje gang i denne kampen. Et solid forspill av Oddbjørn Skartun, endte opp med et innlegg som traff Aram Khalili. Han kunne rett og slett ikke bomme fra kort hold og sørget for gjestenes tredje scoring på Alfheim.
Hjemmelaget kjørte på med alt de hadde av spillere for å jakte en utligning etter Khalilis scoring, men heroisk innsats fra Bryne-spillerne sørget for at det ble seier og tre svært viktige poeng for laget. Dermed har turen til nord resultert i fire poeng og nå venter Nest-Sotra hjemme førstkommende søndag.

TILs beste var Jonas Johansen.       Dommer var Kai Erik Steen fra Gneist IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.

Del dette: