1.divisjon 2014: Strømmen - Tromsø IL

Magnus Andersen  var vår bestemann denne gang.

Moldskred har før denne sesongen vært kjent som kant- og spiss. I 2014 har han av TIL-trener Steinar Nilsen blitt brukt som midtbanespiller. Det har gitt resultater. Da Strømmen ble nedsablet 3-0 på bortebane i går kveld scoret Moldskred det første målet. Det er hans tredje mål på tre kamper.

- Alle gode ting er tre, slår han fast.

Han mener det er tilfeldig at det har blitt mål i tre kamper på rad.

- Jeg trives godt i den nye rollen. Man kommer litt bakfra for å score, og blir ikke så lett plukket opp, sier Moldskred som satt ballen i mål gjennon et skikkelig tåskudd.

Trend
Og han er ikke alene om å score. Magnus Andersen (2), Remi Johansen (3), Thomas Kind Bendiksen (2) og Jonas Johansen (2) har gjennom nettkjenninger bidratt mye til at ”Gutan” i hvert fall til i kveld er serieledere.

- Det handler om måten vi spiller på, så det overrasker ikke oss. Vi har bygd en stil som er laget rundt den stallen vi har per i dag, sier trener Steinar Nilsen.

Han mener ikke at dette betyr at angrepsspillerne ikke har gjort jobben sin.

- De som mener det har ikke forstått vår måte å spille på, så da må de heller kritisere oss i trenerteamet enn spilleren, sier Nilsen.

Byttet posisjon
Han er ikke overrasket over at Moldskred – i en ny rolle har blomstret.

- Jeg har hatt han som spiller lenge, og vet hva han er kapabel til. Han trenger både forståelse for roller og trygghet for hvordan han skal spille. Han spiller med voldsom selvtillit, sier Nilsen.

Han mener det noen ganger vil være det beste for en spiller å bytte posisjon.

- Slike vurderinger har både jeg og Bård gjort i andre lag. I starten trenger det ikke være det beste for individet, men etter hvert blir det det beste for spilleren også. Det handler om en trygghet og forståelse mot spilleren om at dette kommer til å bli veldig bra, og at man bare må jobbe hardt mot et mål, sier Nilsen.

Etter at Thomas Kind Bendiksen ble flyttet ned som defensiv midtbanespiller foran Bærum-kampen har TIL scoret åtte mål på to kamper.

- Det handler først og fremst om at presisjonen i hele laget er økt, og ikke bare om en spiller, mener Nilsen.

Kind Bendiksen innrømmer at han trives i rollen.

- Kanskje jeg har hindret det offensive i den offensive rollen jeg har hatt tidligere, spøker Kind Bendiksen.

- Jeg har hatt rollen ofte før, og har i dag mange involveringer, og kommer inn i mange fine posisjoner, sier Kind Bendiksen.

Utgående kontrakt
Han tror ikke storspillet de siste kampene får noe å si for om han blir mer aktuell for andre klubber. Kind Bendiksen har kontrakt ut sesongen.

- Jeg tror mye annet blir å avgjøre det der. Økonomien i de klubbene som kan være interessant spiller inn. I tillegg er det TIL som har siste ordet. Jeg forholder meg kun til å fortsette i klubben, så får henvendelser bli håndtert av klubben, sier han.

I forsvaret var Miika Koppinen og Simen Wangberg suverene og slapp ikke Strømmen til en eneste målsjanse.

- Vi har god intensitet fra starten av, og i dag fungerer det veldig bra. Bunnsolid, og fasiten er at det har vært bra de siste to kampene, men det er ingen grunn til å ta det rolig av den grunn, sier Koppinen.

Rødt kort

I andre omgang kom Zdenek Ondrasek i fokus etter å ha blitt dyttet i bakken av Strømmens Mahmoud El Haj. Sistnevnte fikk rødt kort.

- Motstanderen dyttet meg ofte, og etter at det var en corner løp jeg rundt han. Han dyttet meg, og jeg dyttet tilbake. Deretter sparket han meg og dyttet på nytt. Slikt hører ikke hjemme på en fotballbane, sier Ondrasek, som gikk målløs av banen for femte gang på rad.

- Jeg var irritert over ikke å score, men det viktigste er at laget vinner.

TILs beste var Magnus Andersen.       Dommer var Kristoffer Hagenes fra Hovding.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde:itromsø.

Del dette: