1.divisjon 2014: Sandefjord - Tromsø IL

Lars Ivar Strand sørget for at vertene fikk en drømmeåpning. Sandefjord var best i store deler av første omgang. Remi Johansen ordnet 1-1 på overtid før pause. Etter hvilen scoret vertene to ganger. Begge ganger var William Frantzen involvert. TIL skapte nesten ikke noe de siste 45 minutttene. TIL må fortsatt ha ett poeng for å være sikker på å rykke opp. Bortetapet i Sandefjord var det fjerde på rad. Med seieren over TIL ble vertene seriemester. Kampen er i gang.

TIL-skudd i nettveggen. Der sitter den! Nei. Linjedommeren har dømt offside. Kobra ble snytt for scoring. Nei og nei og nei. Julegave fra Håkon Gjesdal. Lars Iver Strand scorer sitt tredje mål i 2014. Typisk; Det er av sine egne man skal ha det! Scoringen kom etter 11 minutter.

TIL har trøbbel. Sandefjord styrer det meste. Ser ikke bra ut. William Frantzen får kjørt seg. Sandefjord kommer stadig vekk på den siden. TIL-overgang. Men Remi Johansen roter den bort. Snart 30 minutter. Skal TIL misbruke matchball nummer to? Gjesdal henger ikke med. Lager frispark like utenfor 16-meteren.

Lasse Nilsen nede med skade. Heldigvis ikke noe alvorlig. God avslutning av Strand. Lekström redder enkelt. Magnus Andersen prøver en frekkis. Keeperen var langt ute. Bra TIL-angrep. Andersen kommer fri på kanten. Jonas Johansen får ikke kontroll på beina, og skuddet går utenfor. Den skulle JJ utnyttet bedre.

Gult kort til en Sandefjord-spiller Juel-Niielsen som holder igjen Thomas Drage. TIL-spillerne står i kø for å avslutte dødballen fra Drage. Gjesdal prøver et karatespark. Sparker hold i lufta! Mon tro hva Steinar Nilsen tenker nå. Nesten 2-0. Innlegg fra tidligere TUIL-spilleren Eirik Lamøy. Heading like utenfor. Burde vært scoring der. Jaaaaaa!.

Frispark fra Drage som Gjesdal stusser ned til Drage. Der er Remi Johansen som kaster fram foten og scorer fra to-tre meters hold. 1-1 på over-overtid. Og nå er det pause. 2. omgang 45 minutter igjen. Andre omgang har startet. Scoringen har tydeligvis gikk Gutan selvtillit.

Presser høyt. Gjesdal knuser Sellin i en duell. Får tilsnakk. Innlegg fra Drage som Kevin Larsen sender til corner. Simen Wangberg vil ha straffe. Mener at det var en hands. Lamøy kriger seg forbi Frantzen. Innlegget finner Kjell Rune Saellin som banker den i mål. Vertene i føringen. Skudd fra Magnus Andersen, utenfor. Fryktelig feilpasning av Lasse Nilsen som gir Sandefjord en farlig kontring.

Nesten 3-1. 20 minutter igjen. TIL må ha en scoring. Vertene scorer igjen. Frantzen roter det til igjen. Kim Andre Kirkevold scorer seriemål nummer 19. Steinar Nilsen gjør et dobbeltbytte. Kent Are Antonsen og Lars Gunnar Antonsen inn. Jonas Johansen og William Frantzen ut. Tviler på at det blir noe opprykk i dag. Må nok vente til søndag når Fredrikstad kommer på besøk til Alfheim. Runar Espejord inn for Drage. Fem minutter igjen. Skal TIL greie dette må det nok et lite under til... Og der var det slutt.

TILs beste var Remi Johansen.    Dommer var Kai Erik Steen fra Gneist.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.