1.divisjon 2014: Alta IF - Tromsø IL

Gutan jubler i Finnmarkhallen.

FINNMARKSHALLEN: Oppgjøret mellom Alta IF og TIL åpnet med to avventende lag, men like etter halvtimen var spilt, avgjorde TIL hele kampen. Først banket Zdenek Ondrasek ballen i nettaket fra kloss hold i 32. minutt. To minutter senere slo Kent Are Antonsen et frispark i feltet, som Simen Wangberg stanget inn, før målsniken Morten Moldskred skled ballen enkelt inn fra to meters hold og punkterte kampen.

Ondrasek: - Vi ville vinne helt fra starten - Vi var bunnsolide i dag. Vi tok vare på de sjansene vi hadde og jeg følte at kampen var over ved 3-0, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Holdt nullen.    

Midtstopper Simen Wangberg var naturlig nok fornøyd med å holde nullen og samtidig tegne seg på scoringslista. - Det blir ikke stort bedre enn det. Dette var en solid prestasjon for oss, sier han. De andre topplagene, Sandefjord og Mjøndalen, vant også sine respektive kamper.

Allerede fredag har TIL ny kamp, borte mot Mjøndalen. - Vi vet at hvis vi skal klare målet om opprykk, så må vi vinne de fleste kampene. Vi har god tru i laget nå og leverer bra. Det er åtte kamper igjen og vi skal være topp fokuserte, sier Thomas Drage. Lite underholdende TILs midtbanestrateg, Remi Johansen, var meget godt fornøyd med tre nye poeng. - Vi var ikke her for å underholde, men holdt nullen og tok tre viktige poeng.Vi gjorde det på en bra måte, så selv om kampen ikke var all verden å se på fra et tilskuerperspektiv, synes jeg vi leverte solid i dag, sier Remi Johansen.

Tosifret «Kobra»

TILs tsjekkiske spiss Zdenek Ondrasek, noterte seg for sesongens 10. scoring, og var svært nære nummer 11 også. - Jeg vet ikke hvor mye jeg klarer å score, vi får se. Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner og måten vi vinner på, smiler tsjekkeren. At TIL holdt Alta fra å komme fra så å si noen sjanser, var også noe «Gutan» tar med seg.

 De har vel en halv sjanse eller noe i kampen. Det tar vi med oss videre. Vi viser at vi er trygg defensivt. Når vi også omsetter sjansene, da er vi gode, sier Thomas Drage. - De har vel en eller to sjanser i kampen. At vi holder et lag til så få sjanser på bortebane, er imponerende. Jeg er utrolig fornøyd med laginnsatsen og lagmoralen i dag. Dette lover bra for fortsettelsen, sier Steinar Nilsen.

TILs beste var Simen Wangberg.     Dommer var Steinar Hauge fra Djerv.

Utarbeidet  av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.

Del dette: