UEFA Europa League Playoff 2013: Tromsø IL - Besiktas

Thomas Kind Bendiksen setter straffen sikkert i mål, og dermed 1-1.

ALFHEIM (iTromsø): Torsdag kveld gjestet Besiktas Alfheim for den første av to playoff-kamper. Det ble en høydramatisk affære på Alfheim.

Tabbemål
Allerede etter ni minutter var det duket for jubelscener, men dessverre for TIL var det de tilreisende bortesupporterne som kunne juble. Miika Koppinen skulle klarere et innlegg fra Marcel Fernandes, men forærte i stedet for Hugo Almeida ballen. Portugiseren gjorde ingen feil og sendte Besiktas foran.

Nevnte Almeida havnet senere i fokus. Først fikk han gult kort for en albue etter 44 minutter, før han sekunder senere plantet albuen i ansiktet på Remi Johansen. Dommer Alan Kelly lot spillet gå, og portugiseren fikk være på banen også etter hvilen.

Straffe
Men da dommer Kelly satte i gang de siste 45 minuttene var det et helt annet lag som kom på banen. Med langt mer fart i angrepsspillet ble tyrkerne presset langt tilbake. Allerede etter 49 minutter fikk de sin første smell.

Saliou Ciss kom frem fra sin høyreback og ble felt. Senegaleseren fikk straffe, og Thomas Kind Bendiksen var iskald fra ellevemeteren. Han banket ballen i venstre kryss, og TIL var igjen med i kampen.

Josh Pritchard var forholdsvis anonym i starten av kampen, men i det 68. minutt sendte han hele Tromsø til himmels.

Han utnyttet en giganttabbe i Besiktas-forvsaret og kom alene med keeper Tolga Zengin. Han satte ballen enkelt i mål, og ga TIL en 2-1-ledelse.

– Jeg prøvde ikke å falle da jeg løp mot mål. Alt ble helt vilt i hodet da jeg så den gå inn, sier Pritchard.

Han innrømmer at de 4.528 oppmøtte bidro til seieren.

– Fansen var utrolig. Det var spesielt viktig at de stilte opp da vi trengte det som mest. De hjalp oss gjennom kampen, sier han.

Etter pause var det et helt annet TIL-lag som kom ut på banen.

– Han (trener Agnar Christensen) fortalte oss hva vi skulle gjøre. Pasning og bevegelse. Det gjorde vi, og det var virkelig bra coaching, hyller waliseren.

Gjestene presset på for utlikning, men fikk aldri 2-2-målet. Dermed reiser TIL til Istanbul neste uke med 2-1 i bagasjen.

TILs beste Saliou Ciss.          Dommer Allan Kelly fra Irland.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø