Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Vålerenga IF

Morten Moldskred takker pent for kampen.

Bortelaget må være godt fornøyd med å ta med seg et poeng fra Alfheim. Det var TIL som styrte største del av kampen, og Vålerenga var til tider utspilt.

Vålerenga fikk to mål, men skapte få sjanser. Etter utligningen av Moldskred trykket Tromsø på og fikk mange gode muligheter mot slutten av kampen. Etter kort tid på banen scoret Moldskred på Alfheim. Ondrasek fyrer av, men skuddet reddes. Returen sender Moldskred i mål. Rundt 25 meter unna mål knuser Remi Johansen ballen i nettet.

Gult kort til Ondrasek etter en tøff takling i en duell med Jan Gunnar Solli. Pause mellom Vålerenga og TIL på Alfheim. Vålerenga har vært effektive, men TIL er laget som har ført kampen. Tromsø har kommet med de største sjansene, men bommet flere ganger. Kristofer Hæstad kom med en kjempescoring fra rundt 25 meters hold etter rundt 30 minutters spill. Causevic er helt alene og skal klarere, men sender ballen direkte til Hæstad. Han kliner til på første berøring og treffer tverrleggeren og inn.

Zdenek Ondrasek kom alene mot keeper, men Kongshavn reddet skuddet fra TIL-spilleren. Hjemmelaget kom godt i gang med kampen, men Mohammed Fellah kom med kampens første scoring. Han snek seg mellom to TIL-spillere og scoret. Magnus Andersen hadde rundt ti minutter ut i kampen en stor sjanse, etter å ha blitt spilt gjennom av Thomas Drage, bommet Andersen alene med keeper.

TIL tar imot Vålerenga til eliteseriekamp på Alfheim søndag kveld klokken 19.00 - hovedkampen på TV2 denne runden. •Du kan følge kampen live her fra klokken 19 Laget til TIL er nå klart, og det ble litt blandet utfall av usikkerheten rundt ryggplagede Marcus Sahlman og leggskadde Saliou Ciss. Først kom det en foreløpig lagoppstilling der begge var inne på laget, men i etterkant ser det ut til at Ciss har blitt nødt til å melde pass - trolig etter å ha kjent smerter tidlig i oppvarmingen.

Som ventet har også kaptein Miika Koppinen fått seg en hvilepause i søndagens kamp, mens stopperkollega Jaroslaw Fojut er klar til kamp igjen etter to kamper fra tribuneplass.

TILs beste var Remi Johansen.     Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde : Nordlys.

Del dette: