Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Zdenek Ondrasek i kamp med Godset-spillere.

ALFHEIM (itromso.no): Strømsgodset hadde muligheten til å bli seriemester på Alfheim, og TIL kunne dermed ende kvelden på direkte nedykksplass. Til tross for et rekordstort publikum og enorm stemning på Alfheim var det ingen av lagene som klarte å finne fram festfotballen for anledningen. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene, og gullsultne drammensere holdes på pinebenken iytterligere én uke.

TIL-sjanser
Kvalikplasserte TIL kunne dog fått en drømmestart på kampen. Etter fire minutter var Magnus Andersen farlig frempå foran Godsets mål, men avslutningen endte et par meter over mål.

Tre minutter senere var det Morten Moldskreds tur til å prøve seg. Fra rundt syv meter med ryggen mot mål gikk skuddet rett i en Godset-forsvarer.

Stillingskrig
Etter en småfriske åpningen av hjemmelaget senket roen seg på Alfheim, og kampen utviklet seg til å bli en stillingskrig mellom to hardtarbeidende midtbaner.

Like før pause fikk Adama Diomande 1. omgangs største mulighet. Mounir Hamoud spilte fri Godset-spissen som vendte bort Adnan Causevic og banket til. Avslutningen var svak, og endte rett i klypene på TIL-keeper Benny Lekström.

Godset tok over
Etter hvilen fortsatte stillingskrigen, og ingen av lagene klarte å komme til de helt store sjansene.

Gjestene fra Drammen var dog i førersetet, og kunne ha stukket av med alle tre poengene.

Stefan Johansen fikk en rekke muligheter fra distanse, men et oppofrende TIL-lag fikk kastet seg ned og blokkert forsøkene fra midtbanejuvelen.

Skudd i tverrliggeren
Like før full tid var Tromsø nære ved å stjele til seg alle poengene. Først var det Zdenek Ondrasek som prøvde seg fra omtrent 20 meter. Avslutningen endte en drøy meter over mål.

Fire minutter gjensto da samtlige 6.392 oppmøtte på Alfheim satt hjertet i halsen. Remi Johansen ladet Hessfjordslegga fra omtrent 25 meter, og ballen føyk i tverrliggeren.

Mer skjedde det ikke på Alfheim, og dermed ligger TIL nå på direkte nedrykk, mens Strømsgodset kan sikre seriegull hjemme mot Haugesund neste helg.

TILs beste var Remi Johansen.         Dommer var Ken Henry Johnsen fra Flint Tønsberg I L

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.

Del dette: