Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Sogndal

Innbitt Kobra har nettopp scoret.

TROMSØ-SOGNDAL 2-2

”Gutan” havnet under 0-2, men klarte å hente inn Sogndals ledelse. Derfor var Christensen fornøyd, selv om det bare ble ett poeng mot Sogndal.

- 2.-omgangen er vel gjennomført fra vår side, selv om det blir vel tøft med ti mann, sier Christensen til CMore.

- Man må bare være fornøyd sånn som kampen utviklet seg, sier Christensen.

Knust kollega
På stillingen 1-2 ble Josh Pritchard utvist etter å ha vært for sen i flere situasjoner.

- Han leverte en god kamp, men ble for het i toppen der. Dette vil han lære fort, sier han.

Men med en mann mindre leverte ”Gutan” på Alfheim.

- Publikum løftet oss, de var den ekstra mannen vi trengte, sier TILs hovedtrener.

Kollega i Sogndal, Jonas Olsson, var ikke like fornøyd etter poengdelingen.

- Jeg vet ikke om vi skal le eller gråte, sa en svært skuffet Sogndal-trener til Cmore etter kampen.

Fojut ble redningsmann
Tromsø hadde dødballstyrken inne og ble berget av Jaroslav Fojuts kontante heading etter 69 minutters spill.

Til tross for én mann mer de siste 20 minuttene, maktet ikke Sogndal å sette Tromsø under vesentlig trykk. Tromsø var nærmest et vinnermål, men Erik Dahlin reddet Hans Norbyes forsøk minuttet før slutt.

Tromsø åpnet kampen positivt og skapte et visst trykk på gjestene innledningsvis. Men Sogndal red av stormen og åpnet like godt scoringsballet etter 25 minutter på Alfheim ved Azar Karadas.

Samme Karadas hadde regien fire minutter senere, da han flikket Magnus Stamnestrø igjennom. Trønderen satte sitt fjerde eliteseriemål kontrollert mellom beina på Marcus Sahlman.

Vertene reduserte ved Zdenek Ondrasek få minutter før pause, etter flott forarbeid av lagets bestemann, Saliou Ciss.

Tromsø møter Odd borte i neste eliteserierunde, mens Sogndal tar imot Haugesund på Fosshaugane.

TILs beste var Saliou Ciss.  Dommer var  Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromso