Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Rosenborg BK

To lykkelige trenere etter seieren over Rosenborg.

Sist gang TIL kunne juble for seier var 23. juni. Siden den gang har det hengt en mørk sky over Alfheim, men mot Rosenborg var det duket for hjemmejubel på Alfheim.

Rosenborg på sin side hadde ikke tapt i serien siden 1-0-tapet mot Sandnes Ulf 28. april.

TIL åpnet klart best, og Hans Norbye herjet med Rosenborgs venstreside. Det fikk en brå slutt bare tolv minutter ut i oppgjøret. Etter en duell med Jonas Svensson klarte ikke finnmarkingen å stå på beina, og måtte derfor byttes ut.

Andersen-kanon
Rosenborg klarte dog ikke å ta over initiativet i kampen, og TIL-maskineriet dundret videre.

Etter 23 minutter satt ballen i mål bak Daniel Örlund. Ruben Kristiansen kom rundt på venstrekanten og slo ballen inn. Der ventet Magnus Andersen som banket ballen nede i hjørnet.

Fjorårets toppscorer i eliteserien, Zdenek Ondrasek, startet på benken, men etter 60 minutter kom han inn for målscorer Andersen.

Allerede etter ti sekunder på banen fikk han sin første mulighet. Et innlegg ble slått på bakerste stolpe der tsjekkeren var helt alene. Fra to meter satte han ballen over tverrliggeren.

RBK-press
Mot slutten av kampen ble TIL presset tilbake i banen. Rosenborg presset på for utligning, men klarte aldri å skape de helt store målsjansene. Både John Chibuike, Alexander Søderlund og Mikkel Diskerud hadde muligheter, men Marcus Sahlman holdt buret rent.

Dermed kunne TIL innkassere sin første trepoenger på 84 dager, mens Rosenborg røk på sitt første tap på snaut fem måneder.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.    Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.

Del dette: