Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Jubel blandt TIL-gutan, depping hos LSK-erne.

Innbytter Aleksandar Prijovic og Thomas Kind Bendiksen sørget for 2-0 i eliteserien søndag.

Først da Morten Moldskred og Prijovic entret banen etter drøye timen, ble det fasong på et Tromsø-lag som slet med å produsere sjanser. Førstnevnte prikket inn det forløsende innlegget som Prijovic kontrollert headet inn ved bakerste stolpe.

På overtid satte Bendiksen spikeren i Lillestrøm-kista etter en god TIL-kontring.

Etter kampen erkjente TIL-trener Agnar Christensen at laget hans har spilt bedre tidligere i sesongen, men mente likevel at vertene vant fortjent.

- Vi møtte et godt LSK-lag som lenge demmet godt opp. Det føltes fortjent da vi tok ledelsen. Vi har spilt bedre kamper enn denne og tapt, så det føles godt å ta alle poengene, sa Christensen.

- Moldskred gjorde et meget godt innhopp. Han ble mer eller mindre avgjørende for oss, la han til.
Lillestrøm hadde svært lite å by på offensivt. Romerikingene hadde knapt nok en avslutning på mål.

Førsteomgangen var et langt gjesp av en fotballkamp. Lillestrøm-spiller Anders Østli var nær å lage selvmål etter halvtimen, mens Remi Johansen hadde et par småfarlige avslutningsforsøk for vertene.

Lillestrøm virket mest opptatt av å holde tett bakover, og anført av en bunnsolid Frode Kippe sørget laget for at Tromsø slet med å produsere målsjanser.

Bjørne Helge Riise syntes gjestene lenge lyktes godt med sin defensive slagplan på Alfheim

- Vi prøvde å holde nullen lengst mulig. Vi vet hva si skal gjøre i forsvar, og det holdt i 80 minutter. Skuffende at vi skapte så lite som vi gjorde, sa midtbanespilleren
29-åringen påpekte at Lillestrøm reiste til Tromsø på kampdag. Vanligvis er laget på plass innen kvelden før på så lange borteturer.

- Det ble en litt spesiell oppladning til kampen. Vi reiste først på morgenen. Jeg måtte opp klokken seks, så det har vært en lang dag. Det er uansett ingen unnskyldning for at vi tapte, fortalte Riise.

Tromsø har tatt 15 av sine 19 poeng hjemme på Alfheim. Lillestrøm følger fire poeng bak på nedre halvdel av tabellen.

TILs beste var Jaroslaw Fojut.   Dommer var Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.

Del dette: