Tippeligaen 2013: Molde - Tromsø IL

TIL gikk på sitt niende bortetap på rad.

TIL fikk det verst tenkelig start på kampen. Allerede etter fire minutter tok Molde ledelsen, da Fredrik Gulbrandsen avanserte inn i banen i en kontring, og skjøt via Steffen Nystrøm og i mål bak en utspilt Marcus Sahlman.

Molde holdt oppe trykket og skapte flere gode muligheter det første kvarteret. TIL fikk så en kjempesjanse ved Zdenek Ondrasek, etter at Thomas Kind Bendiksen fant Morten Moldskred i bakrom med en god pasning. Ondrasek klare ikke få foten først på innlegget fra spissmakkeren, på blank goal.

Moldskred fikk selv en kjempesjanse etter 26 minutter, da han blokkerte en Vegard Forren-pasning og kom alene med keeper. Skuddet ble imidlertid reddet.

Likevel, det er fortjent at vertene leder til pause. TIL har blitt spilt lavt i store perioder.

TIL har etter hvert kommet mer med i kampen, og øyner muligheten for poeng i andre omgang. Ondrasek har hatt den beste sjansen med en heading utenfor, og Pritchard har levert et brukbart skudd fra litt for skrå vinkel - som ble slått til corner.

Et drøyt kvarter før slutt prøver Steinar Nilsen å ta grep med et dobbelbytte. Morten Moldskred og Magnus Andersen plukkes av, og Thomas Drage og Hendrik Helmke kommer inn. Drage går inn på venstrekanten, og Nystrøm dyttes opp på topp. Helmke går inn sentralt, der Remi Johansen går ut i Andersens rolle på høyresiden.

TIL har klart å forhindre store Molde-sjanser i andre omgang, men de sliter også selv med å skape det helt store fremover.

Hendrik Helmke har fått hard medfart etter han kom inn. Både Magne Hoseth og Fredrik Gulbrandsen har fått gult kort for å felle tysk-brasilianeren.

Seks minutter før full tid prøver Thomas Kind Bendiksen å styre ballen inn i krysset, men den sniker seg like over.

Etter 89 minutter leverer Thomas Drage et bra skuddforsøk i nærmeste hjørne, men Söderberg er nede og presterer en klasseredning.

I det fire minutter overtid starter får Magne Hoseth en sjanse til å punktere kampen på kontring, men skuddet sniker seg like utenfor.

I det 92. minutt kommer et soloraid fra Mats Møller Dæhli som ender med at Sahlman nesten glipper en ganske enkel ball inn, men han berger situasjonen.

Etter en del sjanser begge veier drøyer Molde nå tid, og lykkes.

Kampen blåses av på 94 minutter blank, og det ble TILs niende strake bortetap.

TIL beste var Thomas Kind Bendiksen.    Dommer var Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.

Del dette: