Tippeligaen 2013: Haugesund FK - Tromsø IL

Agnar Christensen nekter å se nedover på tabellen.

HAUGESUND STADION:  Med tre seire på rad, var det et formsterkt hjemmelag som tok i mot gutta fra nord på Haugesund Stadion. Hjemmelaget viste derimot ikke medaljeform de første minuttene. Presisjonen satt ikke, og laget fra sildabyen kom ikke til noen store sjanser den første halvtimen.

Første sjanse – første mål
En skikkelig tam førsteomgang tok seg litt opp da dommeren ga frispark til Haugesund. Daniel Bamberg, med sin kjente høyrefot, slo et perfekt frispark som traff pannebrasken til Haugesunds, Dusan Cvetinovic. Dermed stod nysigneringen for det eneste underholdende på Haugesund stadion før lagene gikk i garderoben.

Andreomgangen fortsatte i samme spor som førsteomgangen, med mange feilpasninger. Geir Ludvig Fevang produserte den første sjansen for Haugesund, da han smalt til fra 25 meter. Skuddet gikk rett utenfor, men Tromsø hang ikke med på notene i det angrepet.

Skjerve reddet på strek
Haugesund skapte litt sjanser i andreomgang, og Gytkjær var nestemann til å avslutte. Bamberg slo corner, og fant Gytkjær rett foran mål. Dansken var ikke presis nok, og headingen gikk utenfor, til stor skuffelse fra dansken selv, og Maakeberget bak mål. Tromsø satt opp tempoet i sluttminuttene, og fikk en corner drøye ti minutter før ordinær tid. Corneren ble slått mot Koppinen, men Vegard Skjerve reddet fabelaktig på strek. Et par minutter senere var Skjerve lysten på å vise seg frem i andre enden av banen. Fra tretti meters hold skjøt høyrebacken, men Sahlmann viste hva han var god for da han slo ballen ut til corner.

Sluttminuttene ble spennende da nordlendingen presset på, men det ble ikke flere mål i Haugesund denne kvelden. Dermed var den fjerde trepoengeren på rad i boks for Haugesund, mens Tromsø måtte reise hjem med null poeng i kofferten. Mens Haugesund lukter på medalje i år, er det en helt annen hverdag for nordlendingene. Tromsø ligger nå kun to poeng fra nedrykk, samtidig som de nettopp slo Besiktas i Europaligaen.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.      Dommer var  Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.

Del dette: