Tippeligaen 2013: Brann - Tromsø IL

Nå er "Gutan" i Adeccoligaen.

Tromsø rykker ned, mens Brann ender som nummer åtte etter en underholdende dyst søndag kveld.

Åtte minutter var spilt da Tromsø spilte seg til sin første målsjanse, etter at Tomasz Sokolowski hadde forært bortelaget ballen midt på egen banehalvdel. Innlegget fra Thomas Drage nådde Morten Moldskred inne i Branns sekstenmeter, men den raske avslutningen forsvant et par meter til side for Piotr Leciejewskis mål.

For Brann var det Martin Pusic som slo an tonen da han i det 13. minutt dro seg inn i banen og skjøt såpass velplassert at Benny Lekström måtte slå til corner. Hjørnesparket traff Simen Wangbergs panne, men en Tromsø-spiller sto på streken og klarerte trønderens heading.

To kjappe scoringer
Om den sjansen var stor, var ikke muligheten Zdenek Ondrasek fikk etter 19 minutter noe mindre. Syv meter fra mål fikk han fritt avslutte, men en meget dyktig Leciejewski hindret gjesteledelse.

Så, bare to minutter etter, satte Brann inn 1-0. Amin Askar banket ballen inn fra høyresiden, og i feltet ventet, av alle, Birkir Sævarsson. Islendingens heading i lengste hjørne var intet annet enn lekker, og Lekström kunne lite gjøre.

Da så det svart ut for Tromsø, men allerede i det 24. minutt slo de tilbake. Sokolowski la Moldskred i bakken inne i feltet, og Thomas Kind Bendiksen plasserte straffen opp i vinkelen til 1-1.

Straffemål fra Huseklepp
Høydepunktene kom tett også i perioden som fulgte. Først sendte en forferdelig feilpasning fra Askar Ondrasek alene med Leciejewski en stund, men igjen gikk målvakten seirende ut av duellen.

I det 41. minutt var det igjen Branns tur. Sævarsson tok seg frekt forbi Ruben Kristiansen, som svarte med å klippe høyrebacken ned bakfra – inne i straffefeltet. Dommer Tom Harald Hagen pekte selvfølgelig på ellevemetersmerket, og Erik Huseklepp sørget for at Brann gikk til pause med 2-1-ledelse.

16-åring scoret
Tromsø måtte frem og score i andre omgang, men skapte lite og ingenting foran Leciejewski i innledningen. I motsatt ende regisserte en leken Huseklepp to store sjanser, uten at Brann fikk uttelling.

Så virket det som det blåkledde bortelaget forsto at det begynte å bli dårlig tid. Remi Johansen og Ruben Kristiansen hadde begge gode forsøk, men den polske keeperen vartet nok en gang opp med klasseredninger.

I stedet satte Brann inn det endelige nådestøtet. Innbytter Kristoffer Larsen fosset frem på høyre og la pent inn til Amin Askar, som kontant satte inn 3-1. Og for å gjøre ydmykelsen komplett laget 16 år gamle Håkon Lorentzen 4-1 helt på tampen.

Dermed kunne hjemmepublikummet gå fornøyde hjem fra siste kamp, den første etter Rune Skarsfjords avgang. Tromsø på sin side kan forberede seg på å dra til Ågotnes og møte Nest-Sotra i stedet for til Brann Stadion neste sesong.

TILs beste var Thomas Kind Bendiksen.   Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde :itromsø.