Tippeligaen 2013: Aalesund FK - Tromsø IL

Tromsø kom til Ålesund med fire baklengs på sine to første bortekamper. Samtidig hadde AaFK scoret sju mål på sine to første hjemmekamper for sesongen. Det borget for mange mål også i dagens kamp. Slik gikk det ikke.

Tromsø spilte meget disiplinert bakover, og var i lange perioder også det beste laget framover på banen. Dermed fikk laget med seg et velfortjent poeng hjem til Tromsø. En av grunnene til det var kaptein Mika Koppinen, som sammen med Ruben Yttergård Jensen var nestoren i et godt Tromsø-kollektiv.

Jobber godt
- Jeg synes vi gjør en fantastisk jobb alle mann. Vi kriger godt, og slipper ikke AaFK til en eneste sjanse i første omgang. Samtidig skaper vi totalt en 3-4 sjanser selv. Med samme uttelling som tidligere på bortebane i år så hadde vi vunnet, sier en fornøyd Mika Koppinen.

Den største sjansen i kampen hadde kanskje Morten Moldskred da han kom fri i AaFK-feltet på overtid. Men fra litt skrått hold skjøt den tidligere AAFK-spilleren over mål. Der burde Tromsø skaffet seg alle poengene.

Gode individualister
Serieleder AaFK gikk seg gang på gang fast i et kompakt og hardtarbeidene Tromsø-lag. Alt i alt skapte vel ikke sunnmøringene mer enn et par-tre sjanser.

- Vi visste om styrkene til AaFK og la opp taktikken deretter. De har blant annet gode individualister som vi fikk demmet opp for.

- Alt i alt gjør vi en meget bra bortekamp. Men vi skaper kanskje litt for lite framover. Det blir for upresist den siste tredjedelen av banen. Vi skulle gjerne vunnet, men det er helt greit med 0-0, sier Mika Koppinen.

TILs beste var Marcus Sahlman        Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.

 

Del dette: