UEFA Europa League 3.kvalikkrunde 2012: Tromsø IL - Metallurg Donetsk

Det som lå an til å bli et veldig godt utgangspunkt for «Gutan» foran returoppgjøret, gikk i vasken med en utligning i sluttminuttene.
Allerede et halvt minutt ut i kampen hadde TIL en gedigen mulighet til å gå opp i ledelsen, da en dårlig klarering av til side for mål.
Metallurg like utenfor 16-meteren sørget for at Thomas Drage fikk fyrt av et skudd, som gikk like til side for mål.

Tempoet dalte
TIL virket hissige i åpningsminuttene, og var nær å skape trøbbel for gjestene flere ganger. Både Ole Martin Årst og
Thomas Drage kunne også med litt mer presisjon ha sendt «Gutan» i ledelsen.
Etter hvert roet imidlertid tempoet seg litt ned og det skjedde lite foran begge mål. Det lille som kom, skjedde faktisk foran målet
til TIL og Marcus Sahlman, der Metallurg hadde noen brukbare sjanser til å ta ledelsen etter corner.

«Kobraen» slo til
Mot slutten av omgangen våknet «Gutan» mer til liv igjen, og virket mer ivrige på å gå i angrep. Blant annet var
Zdenek Ondrasek og Thomas Drage involvert i flere nestenmuligheter for hjemmelaget.
43 minutter ut i kampen løsnet det imidlertid endelig for TIL etter et flott angrep. Det ble satt i gang av Drage,
som skar innover i banen og sentret til Ondrasek, som spilte vegg med Årst. Da tsjekkeren fikk ballen
tilbake, satte han den sikkert i mål, til stor jubel fra hjemmepublikumet.

Sjansefattig forestilling
I likhet med i 1. omgang, åpnet TIL best også etter hvilen. Også i 2. omgang spilte imidlertid Metallurg seg mer inn
i kampen, og etter hvert bølget derfor spillet mye frem og tilbake.
Ingen av lagene klarte likevel å omsette spillet sitt i sjanser, noe som også lenge preget en småkjedelig 2. omgang.

Da kampuret viste 75 minutter hadde faktisk ingen av lagene produsert en eneste skikkelig målsjanse etter pause.
Dermed ble det heller ikke mye underholdning å glede seg over for de 2.276 tilskuerne som hadde tatt turen til Alfheim torsdag kveld.

Det eneste som skjedde det siste kvarteret på Alfheim var et par cornere og noen skuddforsøk godt over mål,
før Metallurg nesten ut av det blå utlignet til 1-1 etter 88 minutters spill. Djordje Lazic fyrte da av gårde et skudd like
utenfor 16-meteren som en TIL-spiller var uheldig å komme borti. Dermed ble Sahlman tatt litt på seng, og ballen gikk i mål.