Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Første omgang fikk en jevn start uten de store mulighetene. Men etter en tempofylt første halvtime eksploderte Alfheim etter 28 minutter.
Ruben Kristiansen kom framover på høyrebacken, og slo inn. Godset-forsvaret klarerte ballen bakover på banen, og Kristiansen kunne sette inn sitt første mål i Eliteserien.

Etter det ble det fart i kampen, og TIL presset drammenserne bakover på banen.

Magi
Etter 31 minutter fikk de hjørnespark, og Drage gikk ut for å ta corner. Ciss stupte fram og stanget ballen i nettet.
- Jeg skulle gjerne gitt Tromsø ros i dag, men vi var helt ute av fokus og energiløse. Det skuffer meg voldsomt. Jeg blir både lei meg og skuffet. Det så jeg også den første halvtimen på stillingen 0-0, sa SIF-trener Ronny Deila til NTB.
- Det var en svart dag for Strømsgodset. Vi ga ingenting. Jeg vil ha spillere som blør for drakten.

Et minutt før pause var det tid for sveitsisk magi. Aleksandar Prijovic fikk ballen fra Ondrasek, og løp mot Godset-målet. Han fintet Kim-André Madsen ut i pølseboden, og landslagsstopperen måtte tå til ulovligheter for å stoppe sveitseren. Straffespark til "Gutan".
Thomas Drage gikk fram og satte ballen sikkert i mål.

Ferdigspilte
2. omgang var et eneste stort gjesp, og kampen var tydelig ferdigspilt. Godset var energiløse da de kom framover, og TIL var fornøyde med 3-0.
Mot slutten klarte TIL å etablere et press, og det ga resultater.

Både Miika Koppinen, Fredrik Björck og Ruben Yttergård Jenssen kunne sendt «Gutan» i føringen, men ingen av dem klarte å overliste Adam Larsen Kwarasey.
På overtid satte Zdenek Ondrasek punktum for festkvelden. Kwarasey skulle klarere et gjennomspill, men ballen gikk rett i beina på tsjekkeren. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 4-0.
 

- Det var stillingskrig de første 25 minuttene, men det gleder meg enormt at vi var effektive i denne kampen. Å slå Strømsgodset 4-0 er en stor prestasjon. Det var viktig å vinne i serien igjen. Det var lenge siden sist, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo til NTB etter hans lags første seier siden 28. mai.

TILs beste var Ruben Kristiansen.   Dommer var Ola Hobber Kristiansen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.

Del dette: