Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Odd Grenland

TIL åpnet best på Alfheim. De satte press på Odd fra start av, og hadde et par nestenmuligheter de første ti minuttene.
Etter hvert roet spillet seg noe ned, og Odd kom mer inn i kampen.
Til tross for at spillet bølget noe frem og tilbake, var det hjemmelaget som var farligst frempå de gangene de satte fart fremover på banen.
TIL klarte imidlertid ikke å skape noen store målsjanser, noe som alt i alt førte til en lite underholdende første halvtime på Alfheim.

Björck laget straffespark
Mot slutten av 1. omgang hadde TIL muligheten til å gå opp i ledelsen da Thomas Kind Bendiksen sendte av gårde et knallhardt
skudd fra hjørnet av 16-meteren. Odd-keeper André Hansen, vartet imidlertid opp med en god redning,
og fikk dermed avverget scoring for hjemmelaget.
Etter drøye 40 minutter var det i stedet Odd som gikk opp i ledelsen da dommer Tore Hansen blåste straffe til gjestene etter at
Fredrik Björck felte Adem Güven innenfor 16-meteren. Straffesparket ble tatt av Odd-veteran Morten Fevang,
som satte ballen sikkert i mål bak Henri Sillanpää i TIL-målet.
Mer skjedde det ikke de første 45 minuttene, og dermed kunne Odd gå til pause med ledelse på Alfheim.

Yttergård Jenssen nær utligning
Etter hvilen satte TIL press på Odd fra første stund.
Knappe 52 minutter ut i kampen var hjemmelaget svært nær utligning, da Ruben Yttergård Jenssen sendte av gårde litt av en suser
fra omtrent 16 meters hold, etter et innlegg fra høyre. Skuddet gikk dessverre for TIL rett på Odd-keeperen.
Gjestene fra Skien gjorde imidlertid ikke jobben enkel for TIL utover i omgangen. Ettersom Odd ledet 1-0 var det tydelig at deres
taktikk var å ligge lav og kompakt med laget, og satse på kontringer. Det gjorde igjen jobben vanskelig for ”Gutan”.
Dermed ble også denne omgangen av det sjansefattige slaget, for selv om TIL hadde et spillemessig overtak,
slet de med å omsette dette spillet i sjanser.

Lite målfarlig
På overtid fikk Zdenek Ondrasek en gedigen mulighet til å score for TIL og sikre seg årets toppscorer-tittel alene.
Headingen fra tsjekkeren gikk dessverre rett på Odd-keeperen, som dermed berget tre poeng for gjestene.
Flere mål ble det nemlig ikke på Alfheim, og dermed måtte TIL innse at det ble null poeng i
årets siste seriekamp, samt årets første tap på eget gress.

TILs beste var Ruben Kristiansen.     Dommer var Tore Hansen Mandalskameratene.