Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Molde

TIL slo tilbake etter en horribel start på kampen og unngikk årets første hjemmetap.
Molde tok ledelsen i første omgang ved Daniel Chima Chukwu etter en gedigen keepertabbe av Benny Lekström.
Hadde stillingen holdt seg, ville Molde ledet med seks poeng på Rosenborg og Strømsgodset, før de to møtes i D
rammen søndag. Men en gammel Molde-kjenning sørget for fortsatt spenning i toppen.

TIL virket tente fra start og angrep villig i åpningsminuttene. Allerede etter knappe fire minutters spill gikk det imidlertid
skikkelig galt da Benny Lekström sendte av gårde et horribelt utspill, som havnet rett i beina på Daniel Chima Chukwu.
Han fikk en enkel jobb med å sette ballen midt i mål fra like utenfor 16-meteren, og dermed fikk
”Gutan” en verst tenkelig start på kampen.

Etter scoringen virket TIL fast bestemt på ikke på la seg knekke av det tidlige baklengsmålet. De fortsatte å føre kampen,
men dessverre florerte det av feilpasninger og dårlige løsninger de første 25 minuttene. Dermed skapte ikke ”Gutan”
en eneste målsjanse på eget gress.

Målsjanser til begge lag
Først etter drøye 27 minutters spill var TIL nær en utligning, da Kara var høyest i lufta etter en corner. Dessverre for
TIL gikk hodestøtet hans like over mål.
I stedet var det Molde som ved to anledninger var svært nær ved å doble ledelsen sin etter dårlig forsvarsspill av hjemmelaget.
Lekström i TIL-målet vartet imidlertid opp med to gode redninger, og rettet opp noe av det dårlige inntrykket fra tidligere i omgangen.
Stort mer skjedde det ikke i 1. omgang, og dermed tok lagene pause på stillingen 0-1 til Molde.

Suser fra Ondrasek
TIL kunne fått en pangstart på 2. omgang, da Zdenek Ondrasek sendte av gårde en suser av et skudd like utenfor hjørnet av
16-meteren. Skuddet, som var nær å skru inn i lengste hjørnet i det 46. minutt, ble imidlertid reddet av Espen Bugge Pettersen,
som fikk en hånd på ballen.

Etter at ”Gutan” begynte best etter hvilen, kom gjestene fra Molde mer inn i kampen utover i omgangen. Bortsett fra skuddet
til Ondrasek, slet nemlig TIL usedvanlig mye med å skape målsjanser på hjemmebane.
At Per-Mathias Høgmo forsøkte å gjøre grep, ved å bytte ut Thomas Drage til fordel for Magnus Andersen i pausen, og senere
sette inn Remi Johansen i stedet for Thomas Kind Bendiksen, så ut til å ha liten effekt på spillet.

Prijovic utlignet
Kampen utviklet seg nemlig til å bli en lite underholdende affære, der ”Gutan” rett og slett ikke klarte å prestere slik de kan offensivt.
I det 77. minutt løsnet det imidlertid endelig for ”Gutan”, da Aleksandar Prijovic banket ballen i mål og sørget for utligning på Alfheim.
Målet kom etter et innlegg fra høyre kant, som gikk forbi hele Molde-forsvaret og rett i beina på TIL-spissen som dermed fikk
en relativt enkel oppgave med å score.

Etter utligningen dominerte TIL banespillet fullstendig og presset Molde helt tilbake i egen 16-meter i lange perioder.
Til tross for flere gode muligheter de siste minuttene ville det seg ikke for ”Gutan”, som dermed måtte ta til takke med