Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Hønefoss

Etter å ha stått alle kampene hittil i år måtte Benny Lekström ta plass på benken da TIL spilte 0-0 mot Hønefoss.

Tross null baklengs for erstatter Sahlman var Benny klar på at han mente han burde ha stått også denne kampen.

- Jeg syns at jeg burde spille, sa Lekström om uttaket på keeperplassen. Han ble imidlertid mindre meddelsom da han fikk spørsmål om han syntes det var urettferdig at Marcus Sahlman hadde blitt foretrukket.

- Det får du snakke med treneren om, svarte Lekström med en mine som antydet at han slett ikke var fornøyd med beslutningen. Han la til at han håper at det at man har to så gode keepere i TIL gjør at man kan støtte hverandre og gjøre hverandre bedre.

Jevn kamp om keeperplassen.

Per-Mathias Høgmo sa etter kampen at valget av Sahlman på keeperplassen kom av at han hadde vist mye bra på trening, og at kampen om keeperplassen er jevn.

- Benny har på ingen måte spilt seg ut. Når vi har to så gode keepere er det viktig å holde begge i vigør, uttalte Høgmo.

Høgmo mente ellers at 0-0 hadde vært et greit resultat slik kampen utviklet seg. Han var fornøyd med TILs defensive spill, men så forbedringsmuligheter fremover på banen.

- Offensivt blir det for upresist. Vi er ikke gode nok i den fasen av spillet per i dag, hevdet Tromsø-treneren.

Høgmo fikk støtte for sin analyse av kampen fra bortelagets trener Leif Gunnar Smerud, som mente det hadde vært en jevn kamp og at hans eget lag hadde vært gode på å gjøre det vanskelig for TIL.

- Vi er sånn passe fornøyd. Vi kunne fått med oss tre poeng med maks tur, men vi blir og satt under skikkelig press på slutten, sa Smerud etter kampen.

Kevin Larsen nærmest scoring.

Den som kom nærmest scoring i den sjansefattige kampen var tidligere TIL-spiller Kevin Larsen da han fikk fyrt av på hel volley etter et framspill fra høyreback Arnor Adalsteinsson med et skudd som fikk tverrliggeren til å riste bak Marcus Sahlman.

- Jeg får vel litt dårlig treff. Jeg blir litt usikker på om jeg skal ta den ned eller skyte på direkten, forklarte Larsen om situasjonen der han kunne senket sin tidligere arbeidsgiver.

Nå venter Porsanger borte i cupkamp for TIL, og Per-Mathias Høgmo varsler store utskiftninger i startoppstillingen til den kampen.

En av de som kanskje kan få sjansen fra start etter mye tid på benken så langt i serie er Ole Martin Årst, og spissveteranen ser på dette som en god mulighet for laget til å spille på seg selvtillit offensivt.

- Førsterundekamper er tøft. Det er deres store kamp, men der skal vi uansett skape mye og score mål, lover Årst.

TILs beste var Fredrik Bjørck.   Dommar var Anders Johansen fra Brevik IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 30.04.2012

Del dette: