Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Brann

Det ble en rolig start på kampen de første ti minuttene i snødrevet på Alfheim stadion. Selv om ingen av lagene klarte å skape noen målsjanser, hadde TIL likevel et visst spillermessig overtak.

«Kobraen» slo til.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før hjemmelaget kunne juble for sin første scoring, da Thomas Drage etter 13 minutters spill serverte et perfekt innlegg fra høyre kant som Zdenek Ondrasek feilvendt tok ned fra omtrent ti meters hold. Med én mann i ryggen klarte TILs toppscorer å vende 180 grader og få sendt av gårde et skudd som gikk i mål bak Øystein Øvretveit i Brann-målet.

Etter scoringen var det TIL som fortsatte å styre kampen. De spilte seg ved flere anledninger inn i Branns 16-meter, men det ble bare nesten når det kom til spillets siste fase, da enten pasningene eller avslutningene ikke var presise nok.

Tafatte bergensere.

Brann på sin side så ikke til å trives spesielt bra i snøværet i Tromsø og fikk til lite de første 45 minuttene på Alfheim.

TIL derimot vartet opp med til tider flott angrepsspill, og var blant annet svært nær ved å øke ledelsen til 2-0 da Ruben Yttergård Jenssen fyrte av et skudd i det 38. minutt. Skuddet fra omtrent 17 meters hold var kun centimetere fra å havne i mål.

Stort mer skjedde det ikke i 1. omgang, og dermed kunne ”Gutan” gå til pause med 1-0-ledelse.

TIL nær scoring.

Brann åpnet 2. omgang litt friskere, og hadde tydeligvis bestemt seg for å vise seg fram fra en bedre side enn det de klarte før pause. TIL hadde likevel ingen problemer med å henge med på notene, og var svært nær ved å doble ledelsen etter 54 minutters spill da Brann-keeperen misset i feltet etter en corner til hjemmelaget.

Nær var TIL også etter 59 minutter da Remi Johansen nesten lyktes med å lobbe ballen over Øvretveit og i mål fra skrå vinkel ute på høyresiden. Det var nemlig ikke langt unna at skuddet snek seg under tverrligger i stedet for over.

Nok et «Kobra»-mål.

Fem minutter senere satt ballen imidlertid innfor stengene da Steffen Nystrøm fikk ballen inne i Branns 16-meter etter et frispark fra Ciss. Nystrøm headet ned til Ondrasek, som sto plassert få meter fra mål til høyre for keeperen. Tsjekkeren nølte ikke da han fikk ballen i beina, og satte den sikkert i mål. Dermed tegnet spissen seg for sitt syvende mål så langt denne sesongen.

TILs andre scoring for kvelden satte for alvor fart på hjemmelaget, og gjorde Brann tilsvarende svake. Det nærmeste gjestene fra Bergen var scoring var et par cornere som de ikke klarte å utnytte på en spesielt god måte. TIL på sin side viste nok en gang hvorfor de er et av de beste hjemmelagene i eliteserien, da det til tider var klasseforskjell på de to lagene.

Reddet på strek.

Da stadionuret viste 84 minutter hadde imidlertid Brann en gigantisk sjanse til å redusere da Kim Ojo tråklet seg gjennom 16-meteren til hjemmelaget. Da publikum ropte på frispark etter at Fredrik Björck falt inne i eget felt, var imidlertid Miika Koppinen på plass og reddet på strek etter at Ojo hadde spilt ut Benny Lekström. Dermed avverget han Brann-scoring i siste sekund

Flere scoringer ble det ikke i snødrevet på Alfheim stadion, og dermed vant TIL komfortabelt 2-0 i siste kamp før ferien.

TILs beste var tomåscoreren Zdenek Ondrasek.   Dommer var Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball.

Her er Ondrasek i full gang i snødrevet.

Oppdatert: 28.05.2012