Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Aalesund FK

TIL satte press på gjestene fra Ålesund helt fra første spilleminutt, men slurv i pasningsspillet
gjorde at overtaket i banespillet ikke ble omsatt i målsjanser.
Det skulle likevel ikke gå mer enn knappe syv minutter før Kara viste resten av lagkameratene hvordan det skulle gjøres.
Etter et innlegg i boksen, havnet ballen hos Kara, som fra 18 meters hold klinte til med et lavt, knallhardt skudd som gikk
i mål bak Sten Grytebust, helt nede i lengste hjørne.

Andersen nær scoring
Etter scoringen var det ”Gutan” som fortsatte å føre kampen, mens Aalesund ble springende mye imellom, ettersom
de ikke klarte å holde ballen i laget lenge nok til å få i gang sitt eget spill.
Da stadionuret viste 25 minutter, var Magnus Andersen nær ved å doble TILs ledelse. Finnmarkingen sendte da av gårde
et skudd like utenfor 16-meteren, ikke ulikt det som endte med scoring for Kara tidligere i kampen.
Denne gangen klarte imidlertid Grytebust i AaFK-målet å få en hånd på ballen, og hindret dermed TIL i å øke ledelsen.

Upresist av ”Gutan”
Mot slutten av 1. omgang kom Aalesund mer med i spillet, og produserte også et par brukbare muligheter. Det var likevel
”Gutan” som hadde det meste av banespillet, og rullet opp det ene fine angrepet etter det andre.
Dessverre skortet det på presisjonen i de avgjørende situasjonene, og det ble dermed mye nesten for Per-Mathias Høgmo
sine menn foran boksen. Mer skjedde det ikke de første 45 minuttene, og TIL kunne dermed gå til pause med 1-0-ledelse.

Enorm TIL-sjanse
2. omgang startet omtrent som den første sluttet, det vil si med stor TIL-dominans i banespillet, uten at spillet ble omsatt
i målsjanser. Dessverre for ”Gutan” manglet det nemlig både kreativitet og presisjon i angrepsspillet, og Aalesund
hadde dermed stort sett små problemer med å rydde opp i eget forsvar.
Etter 66 minutters spill var imidlertid Ruben Kristiansen svært nær ved å doble TILs ledelse, da han satte ballen like utenfor
lengste stolpe fra nesten død vinkel.

Svakt av Nystrøm
Utover i omgangen stanget og stanget TIL-laget mot et kompakt AaFK-forsvar, som de ikke klarte å løse opp. Det gjorde i
midlertid heller ikke gjestene fra Ålesund, som til tross for at de meldte seg mer på utover i 2. omgang, sjelden klarte å
skape trøbbel for ”Gutan”.
I det 82. minutt burde imidlertid TIL ha klart å øke ledelsen til 2-0. Etter et perfekt innlegg fra Kara, som fra død vinkel slo
ballen 45 grader inn i feltet, presterte innbytter Steffen Nystrøm å skyte to meter til side for mål fra syv meters hold.

TILs beste var Caliou Ciss.   Dommer var Omar Rafig fra Teisen.