Tippeligaen 2012: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Det så imidlertid ikke slik ut før pause. For etter 11 minutter var bortelaget i ledelsen. Høyreback Hans Norbye, som nylig forlenget kontrakten, var på rett sted. Etter en svak klarering fikk 25-åringen ballen inne i straffefeltet. Fra skrått hold hamret han ballen i nettaket bak keeper Sead Ramovic. Det var Norbyes fjerde mål for året.

LSK var tannløse før pause og skapte ingenting, mens Tromsø hadde flere gode muligheter til å score flere. Og da Steffen Nystrøm trillet inn 0-2 tre minutter etter pause, så oppgaven meget tøff ut for hjemmelaget.
Men det virket som målet virkelig vekket laget. Etter 50 minutter reduserte Erling Knudtzon etter en presis stikker fra Petter Vaagan Moen, før Ohi Omoijuanfo kjempet inn en corner to minutter senere.

Så var det duket for to mål fra øverste hylle som snudde kampen i Lillestrøms favør. Etter 64 minutter hamret innbytter Guy Roger Toindouba inn sitt første seriemål. Langskuddet fikk en veldig dupp som fintet ut TIL-keeper Marcus Sahlman. Og kvarteret før slutt kom avgjørelsen da Palmi Rafn Palmason hamret ballen i mål etter en luftig volley fra ti meter som Sahlman ikke klarte å holde ute.

Dermed kunne LSK juble for lagets annen seier på fire dager, etter at Fredrikstad ble slått 4-3 borte på mandag.

TILs beste var Hans Norbye.   Dommer var Tom-Harald Hagen fra Grue IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 13.07.2012