Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Viking

Kara-fest mot Viking.

Kara hadde fått tillatelse fra tårnet på Tromsø lufthavn, og i løpet av tre magiske minutter i den første omgangen fløy han himmelhøyt over alle inne i Vikings 16-meter.

TILs senegalesiske midtbanegeneral Kara var i strålende humør etter kampen mot Viking. To flotte mål, og en bortimot perfekt kamp, gjorde at Kara strålte til pressen etter kampen.

For en ting skal være klart - TIL var det suverent beste laget i dagens kamp mot Viking, og det var ALDRI tvil om hvor seieren skulle havne.

Kara måtte sone med gule kort mot Sarpsborg 08 i forrige kamp, og den senegalesiske midtbane eleganten var tydeligvis klar til å vise publikum på Alfheim hvem som er sjefen på TILs midtbane.

Første omgang

TIL sette standarden tidlig i kampen. "Gutan" vil vise publikum på Alfheim at kampen mot Sarpsborg var et arbeidsuhell, og fra første spark på ballen mot Viking er det "gutan" som er det førende laget.

TIL produserer flere store målsjanser, og spesielt kaptein Sigurd Rushfeldt får flere store muligheter til å ta målrekorden fra Harald Martin Bratbakk. Men foran mål vil det seg ikke for nevnte Rushfeldt, men når en ikke lykkes trer andre spiller frem.

Tiden på kampuret viser 43. miutter, og TIL har fått corner. Thomas Drage slår en presis corner, og treffer Karas hode! Viking-keeper Rune Jarstein er ute i feltet og skal bokse, men bakfra kommer Kara som en buldoser og knuser landslagskeeperen i luften. 1-0 til TIL.

To minutter senere får TIL nok en corner. Thomas Drage slår igjen en presis corner, og igjen gjør Rune Jarstein tabben med å gå i duell med Kara. Nok en gang blir Viking-keeperen for liten i feltet, og taper duellen mot banens gigant. 2-0 til TIL og lagene tar pause.

Andre omgang

TIL fortsetter å sette frustrerte Viking-spillere under press, og Viking-trener Åge Hareide klarer ikke å finne løsning mot TILs gode spill. Som i første omgang produserer TIL det meste av sjanser også i andre omgang, og etter 74. minutter smeller det bak Jarstein igjen. Fredrik Björck kommer først på en retur, og banker ballen i det åpne målet!

Viking får en redusering med Erik Nevland, men seieren er aldri truet og TIL kan kontrollere inn tre nye poeng.

Dagens seier mot Viking gjør at TIL beholder serieledelsen på bedre målforskjell enn Strømsgodset.

TILs beste Kara Mbodj.   Dommer var  Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 19.05.2011