Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Strømsgodset IF

TIL begynte kampen mot Godset svært bra og kom til sin første målsjanse allerede etter knappe to minutters spill da Sigurd Rushfeldt headet et innlegg på bakerste stolpe rett i tverrliggeren. Deretter fulgte «Gutan» opp med to kjappe cornere, alt før stadionuret hadde vist fire minutter.

Kjedelig forestilling

Etter en kanonåpning av TIL de første minuttene roet imidlertid spillet seg betraktelig ned på Alfheim, og Strømsgodset kom mer med i kampen.

Det var likevel bare TIL som evnet å komme inn i motstanderens 16-meter de gangene de satte fart fremover på banen, uten det ble de opplagte målsjansene ut av det.

Omtrent 25 minutter ut i kampen var det imidlertid gjestene fra Drammen som tok over mer og mer av banespillet, og «Gutan» ble løpende mye imellom, uten at de klarte å få tak i ballen. Dermed utviklet 1. omgangen seg til å bli et eneste langt gjesp, ettersom det ikke resulterte i noe som helst de få gangene lagene forsøkte seg på et angrep.

Kanonscoring av Ciss

Etter 40 minutters spill ble imidlertid publikum på Alfheim vitne til en prestasjon som alene var verdt inngangspengene da Saliou Ciss klinket til med et knallhardt skudd fra omtrent 30 meters hold, som gikk rett i mål bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarasey.

Dermed sto det plutselig 1-0 ut av intet på Alfheim, og «Gutan» kunne dermed gå til pause med ledelse.

Lite action

2. omgang startet nok så rolig, og det eneste som skjedde av interesse de første ti minuttene var at «Mos» hadde en avslutning på hodet fra omtrent syv meter, som gikk like til side for mål. Ellers fortsatte kampen omtrent i samme spor som den hadde vært i før scoringen til Ciss; det vil si at det skjedde svært lite spennende ute på Alfheim-matta.

I likhet med før pause tok imidlertid Strømsgodset over mer og mer av banespillet etter hvert. Til tross for dette klarte de heller ikke etter hvilen å omsette spillet sitt i sjanser.

Fikk fart på spillet

Etter 64 minutters spill foretok TIL et spillerbytte da Sigurd Rushfeldt ble byttet ut til fordel for Magnus Andersen. Det resulterte umiddelbart i en målsjanse, da Andersen var nær å score bare minutter senere.

Deretter gikk det bare ytterligere ett minutt før «Mos» hadde sjansen til å doble ”Gutans” ledelse, da han kom alene med keeper. Larsen Kwarasey klarte imidlertid å holde hodet kaldt og snappet opp ballen slik at ”Mos” ikke fikk avsluttet på mål.

Godset best på slutten

Disse mulighetene førte ikke til at TIL trykket ytterligere på fremover, slik man kanskje skulle trodd.

Faktisk var det Strømsgodset som tidvis styrte store deler av banespillet, men bortsett fra en skuddmulighet midtveis i 2. omgang, hadde gjestene lite å by på i spillets siste fase.

Tre minutter på overtid var det likevel TIL som la på til 2-0 etter å ha blitt presset kraftig av Godset på slutten. Magnus Andersen gjorde nemlig ingen feil da han fikk ballen på 16-meteren og satte den trygt bak Larsen Kwarasey og i mål.

TILs beste Caliou Ciss.   Dommer var Kjetil Sælen fra Arna Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 19.09.2011