Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Stabæk

Scoring av Mos i det 95 minutt.

I en triller av en fotballkamp, ble det til slutt poengdeling og 3-3 mellom TIL-Stabæk i dagens kamp på Alfheim.

Fire minutter på overtid eksploderer Alfheim i jubelrus. Mos har fullført en fantastisk opphenting, og utligner til 3-3. I avskjedskampen for Tom Høgli og Tore Reginiussen så det lenge ut til at Stabæk skulle røve til seg alle tre poengene. Men "gutan" nektet å gi opp, og viste en vinnervilje det sjeldent er vist på Alfheim før.

Det begynte så bra.

TIL startet kampen i et forrykende tempo, og allerede etter 10 minutter tar "gutan" ledelsen. Thomas Drage slå et hardt og presist innlegg rett på hode til Tore Reginiussen som uforstyrret får heade på mål fra 5 meter. Jon Knudsen i Stabæks mål får en hånd på ballen, men klarer ikke å holde ballen ute.

Etter målet starter marerittet for TIL.

Stabæk lar seg ikke knekke av TIL tidlige ledelse. Laget fra Bærum kjører på etter TILs tidlige ledelse, og syv minutter etterpå utligner Stabæk TILs ledelse. Henning Hauger triller gjennom til Palmason, som går på et godt og tungt løp i boksen til Tromsø IL. Islendingen spiller deretter på tvers til Diskerud, og unggutten får en enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål. En lekker pasning av Palmason!

Fire minutter senere smeller det igjen bak Marcus Sahlman i TILs mål. Henning Hauger klemmer til på en hel volley fra 16-meteren, men ballen blokkeres til himmels. Palmason lukter andreballen, som faller ned skrått utenfor Tromsø-målet. Islendingen smeller til på hel volley, og ballen smyger seg inn i det borterste hjørnet. En kraftfullscoring - og plutselig står det 1-2.

TIL-spillerne virker sjokkert, og klarer ikke demme opp for Stabæks flott spill. Syv minutter etter 1-2 målet scorer Stabæk nok en gang. Palmason løfter en ball opp mot Gunnarsson, som teknikerne tar med seg helt ned til dødlinja. Sahlman stormer ut i feltet, men setter seg ut av spill. Gunnarsson trer ballen inn på streken til Diskerud, og hurtigtoget får jobben med å score verdens letteste mål. Stabæk-spilleren dytter ballen over mållinja fra 30 centimeter.

Alfheim-publikummet er i sjokk og Stabæk går til pause med en fortjent 1-3 ledelse.

Årsbeste av TIL i 2. omgang.

Hva TIL-trener Per-Mathias Høgmo og Agnar Christensen har sagt til sine gutter i pausen vites ikke, men det er et helt nytt TIL-lag som entrer banen. "Gutan" har bestemt seg for at Stabæk ikke skal få med seg alle poengene hjem til Bærum, og tråkker til fra første spark i omgangen.

I det 52. minuttet får TIL lønn for presset. Thomas Drage slår en god corner, som faller ned åtte meter fra mål. Fredrik Björck får stå helt umarkert i boksen, og svensken styrer ballen mesterlig i krysset bak en sjanseløs Knudsen. 2-3 og opphentingen har for alvor begynt.

TIL fortsetter kjøret, og gang på gang kommer "gutan" seg til store sjanser. i det 76. minuttet klarer Tom Høgli å komme seg inn i boksen til Stabæk, og ble taklet av Diskerud. Mos tar straffen, men Jon Knudsen varter opp med en kongeredning! Ballen er på vei mot nettmaskene, men landslagsmålvakten får armen opp.

TIL gir ikke opp, og fire minutter på overtid eksplodere Alfheim i jubel. Kara vinner en duell inne i feltet til Stabæk, og får headet ballen til Mos. Spissen gjør ingen feil fra tre meter og redder kvelden. En fantastisk avslutning på en strålende fotballkamp mellom TIL-Stabæk.

3-3 resultatet gjør at TIL nå tar tilbake tabelltoppen.

Tusen takk til alle tilskuerene på Alfheim som jublet og sang gjennom hele kampen. Dere gjorde alle en fantastisk innsats for laget i dag.

TILs beste var Thomas Drage.   Dommer var  Tommy Skjerven.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 26.06.2011