Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Molde

Molde kom best i gang på Alfheim søndag kveld. Laget fra Rosenes by hadde ballen mest og trykket TIL bakover på banen de første fem minuttene, uten at serielederen klarte å skape noen farligheter foran målet til Marcus Sahlman.

Etter en noe forsiktig åpning på kampen kom imidlertid «Gutan» gradvis mer med i spillet og klarte å skape et par nestenmuligheter før det var spilt ti minutter.

De neste ti minuttene på Alfheim ble en nok så jevnspilt affære, der spillet bølget mye frem og tilbake. Upresist pasningsspill fra begge lag førte imidlertid til at verken TIL eller Molde klarte å skape skikkelige målsjanser de gangene de hadde mulighet til å sette fart fremover på banen.

Kalddusj

Etter 28 minutters spill kom kampens første skikkelige målsjanse da Joshua Gatt kom stormende alene inn i 16-meteren til TIL etter en kontring. En kontant klarering fra en snarrådig Saliou Ciss førte imidlertid til at ballen endte over sidelinjen og ga corner til bortelaget.

Molde ga seg ikke med dette, og allerede to minutter senere var det ingen TIL-spillere som klarte å forhindre Vegard Forren i å sende Molde opp i ledelsen, da han satte ballen i mål fra kort hold etter en corner.

Om Forren faktisk blir kreditert for scoringen er imidlertid langt fra sikkert, ettersom TV-bildene viste at Miika Koppinen fikk en tå på ballen, noe som førte til at ballen skiftet retning og utmanøvrerte Sahlman.

Glimrende kontring

Selvmål eller ei, scoringen ga i alle fall Molde blod på tann, for allerede få minutter senere, i det 36. spilleminuttet, glapp det i forsvarsspillet for TIL da Jo Inge Berget kom alene med Sahlman etter en glimrende kontring av gjestene. Unggutten gjorde ingen feil og satte ballen enkelt i mål.

Dermed lå TIL plutselig under med to mål på eget gress.

En suser fra Ciss som gikk rett i klypene på Espen Bugge Pettersen var det eneste TIL klarte å by på de siste ti minuttene i 1. omgang, og dermed måtte «Gutan» gå til pause med et svært vanskelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene.

Reddet på streken

2. omgang startet omtrent slik som 1. omgang sluttet. Det vil si at Molde var best i et og alt ute på Alfheim-matta. TIL ble trykket langt tilbake på banen av gjestene, og evnet ikke å ta tak i kampen.

Etter 49 minutters spill var Molde nær å øke ledelsen sin til 3-0 da Marcus Sahlman ikke klarte å få fatt på ballen i duell med Davy Angan. Heldigvis for TIL var Fredrik Björck godt plassert, og klarte med det å redde skuddet til Angan på streken.

TIL tok grep

Først etter at det var spilt 54 minutter av kampen skapte TIL sin første skikkelige målsjanse da Kara headet ballen like til side for mål etter en godt slått corner. Deretter virket det som Gutan våknet litt til liv og begynte å spille seg inn i kampen. Til tross for at hjemmelaget etter hvert overtok det meste av banespillet, slet TIL med å omsette spillet i sjanser.

Molde på sin side så ut til å være svært komfortable med å lede 2-0, særlig ettersom gjestene hadde full kontroll de gangene TIL forsøkte å trenge gjennom lagets forsvarsmur.

Da det gjensto et kvarter av kampen var TIL nær ved å redusere etter en dobbelsjanse der både Yndestad og «Mos» kom til gode muligheter.

Få minutter senere var det innbytter Thomas Holm som var nær ved å notere seg i målprotokollen da han fikk ballen på seks meters hold. På uforklarlig vis klarte imidlertid Bugge Pettersen i Molde-målet å få en hånd på skuddet og avverget dermed mål til TIL.

Flere sjanser klarte ikke TIL å produsere og dermed måtte «Gutan» innse at årets første hjemmetap, og lagets tredje tap på rad var et faktum.

Tils beste var Marcus Sahlman.   Dommer var Svein Erik Edvardsen fra Hamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 02.10.2011