Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Aalesund FK

Sigurd feires som matchvinner.

Tromsø IL stanget og stanget i hjemmemøtet mot Aalesund søndag. Men ni minutter før slutt headet evigunge Sigurd Rushfeldt (38) inn 1-0 for hjemmelaget.

Scoringen var klart av det fortjente slaget. Tromsø IL koblet et solid trykk utover kampen, og da Rushfeldt limte ballen i vinkelen med et perfekt hodestøt ni minutter før slutt, var det ingenting å si på. Dette var Rushfeldts sjuende mål i årets sesong og hans 169. seriemål i karrieren. Det blir dermed stadig vanskeligere for andre å ta igjen vadsøværingen.

Aalesund var farlig nær utligning helt på tampen. Michael Barrantes fikk alle sjansers mor da han uhindret løp gjennom TIL-forsvaret. Men alene mot Marcus Sahlman satte costaricaneren ballen til side for mål. Kjetil Rekdal uttalte i forkant av kampen at han var spent på hvordan spillerne hans ville takle det tøffe kampprogrammet.

Etter 4-0-seieren mot Elfsborg tidligere i uka, fortsatte AaFK opp med en solid defensiv, så lenge det varte.

Hjemmelaget produserte de største sjansene i første omgang. Magnus Andersen hadde en gedigen sjanse til å gi Tromsø en drømmeåpning etter seks minutter, men avslutningen på åpent mål gikk utenfor en god Sten Grytebust i Aalesund—målet. Bortelaget hadde en tilsvarende stor sjanse midtveis i omgangen, da Lars Fuhre på uforklarlig vis headet utenfor Marcus Sahlmans høyre stolpe.

Tromsø møter Lillestrøm på Åråsen førstkommende onsdag, mens Aalesund er vertskap for Odd Grenland neste søndag.

TILs beste var Kara Modj.   Dommer var Svein Erik Edvardsen.

Oppdatert: 31.07.2011