Tippeligaen 2011: Sogndal - Tromsø IL

Trener Per-Mathias Høgmo er fornøyd med resultatet tross alt.

I en kamp preget av mange lange baller og mye kriging endte det til slutt med 0-0 og poengdeling mellom TIL og Sogndal

Det ble som TIL trener Per-Mathias Høgmo spådde før kampen - lange baller, mye kriging og en vanskelig kamp for TIL.

Sogndal hadde før kampen mot TIL spilt tre kamper og stod igjen med 0 poeng. Det klare målet til Sogndal trener Harald Aabrekk før kampen var å få spillerne sine til å gå i krigen, og forstyrre TIL spillerne nok til å måtte slå lange baller opp mot Rushfeldt og Mos på topp.

Etter 90 minutter kunne Sogndal treneren si seg fornøyd med taktikken og hyllet spillerne sine på TV2 etter kampen.

- VI viste at dette var en kamp mellom topp og bunn, men jeg er overrasket over at vi var på et likt nivå med Tromsø spillerne. Jeg er meget godt fornøyd med det alle spillerne mine viser ute på banen i dag, og det er selvsagt surt at vi ikke klarer å ta med oss tre poeng fra en slik kamp, sa Aabrekk til TV2 rett etter kampslutt.

TIL trener Per-Mathias Høgmo fikk rett i sine spådommer før kampen, men var likevel brukbart fornøyd med å kunne reise hjem fra Sogndal med ett poeng i bagasjen.

- Vi viste at vi kom til å møte et hardt kjempende Sogndal-lag, og det ble også fortalt til spillerne på spillermøtet før kampen. Vi ble tvunget til å gjøre et taktisk bytte tidlig i kampen for å vinne tilbake midtbanen, og jeg syntes spilleren hever seg etter dette byttet. Vi hadde en meget stor sjanse på slutten, og det var synd vi ikke avgjør kampen på denne sjansen. Alt i alt er vi greit fornøyd med resultatet og det ene poeng, men spillet burde vært bedre, sa Høgmo til TV2 etter kampen.

TIL er fortsatt det eneste laget i Tippeligaen som ikke har tapt, og "gutan" har nå 8 poeng etter fire kamper. Dette var årets første 0-0 kamp i Tippeligaen.

Marcus Sahlman var TILs beste.   Dommer var  Espen Berntsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 17.04.2011

Del dette: