Tippeligaen 2011: Sarpsborg 08 - Tromsø IL

Mos i duell med Sapsborg spillere.

Tannløs offensiv.

Den første omgangen på Sarpsborg stadion var preget av to formsvake lag som slet med det offensive spillet. Ingen av lagene har tatt poeng de siste tre kampene, og for hjemmelagets sin del må man helt tilbake til 19. mai for å finne forrige seier. Tromsøs svake form har resultert i tre strake tap, men mot bunnlaget fra Olavs by skulle det endelig snu for ”Gutan”. Scoringer av Mostafa Abdellaoue og Steffen Nystrøm var nok til å sikre seieren mot tannløse sarpinger.

Tromsøs ferske spissduo, Mos og Thomas Drage, maktet ikke å skape de store sjansene mot Sarpsborg sterke midtstoppere. Sarpsborg 08 festet grepet i innledningen, men som tidligere denne sesongen ble det mye nesten for hjemmelaget. 150 dager uten seier har definitivt satt en støkk i selvtilliten til Sarpsborg-spillerene.

Wiig nær

Utover omgangen klarte proffaktuelle Kara Mbodji og Ruben Yttergård Jenssen å vinne flere dueller på midtbanen. Kampen åpnet seg opp, og Magnus Andersen fikk en stor sjanse til å sende gjestene i ledelsen. Dessverre for ”Gutan” hadde ikke den tidligere Alta-spilleren stilt inn siktet, og dermed forsvant ballen over Joacim Heier i Sarpsborg 08s mål.

Sarpsborg 08s Martin Wiig skulle få flere sjanser til å sende sitt lag i ledelsen. På tampen av den første omgangen avsluttet angriperen rett på keeper, og i innledningen av den andre omgangen skjøt han utenfor fra god posisjon.

Tromsø avgjorde

Et tålmodig Tromsø-lag fikk sine muligheter. 57 minutter var spilt da Tromsø fikk hjørnespark. Etter mye frem og tilbake inne i feltet, klarte ”Mos” å komme på ballen. For trettende gang denne sesongen lyktes Tromsø-angriperen med å sette ballen i nettet.

Hjemmelaget forsøkte å etablere seg høyere opp i banen mens gjestene lå kompakt bakover. Tromsø byttet inn både Sigurd Rushfeldt og Steffen Nystrøm i den andre omgangen. De to spillerne som begge har spilt for Vadsø-laget Norild satte sitt preg på kampen direkte. 77 minutter var spilt Nystrøm satt inn Tromsøs andre mål for dagen etter et fint forarbeid av Rushfeldt.

Resten av kampen ble en transportetappe for gjestene, og med årets tredje seier på fremmed gress har man fortsatt muligheter til å ta medalje i årets eliteserie.

TILs beste var Caliou Ciss.   Dommer var  Anders Johansen fra Breivik I

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 16.10.2011

Del dette: