Tippeligaen 2011: Haugesund FK - Tromsø IL

Sahlman betenkt etter straffen.

- Solid gjennomført kamp. Vi har et bra spillermessig overtak, men vi må kunne gjøre mer ut av det, sier TIL-trener Per Mathias Høgmo til TV Norge etter kampen.

- Vi har spilt jevne og gode bortekamper hele veien, men mangler det lille ekstra som gir trepoengere.

TIL tok ledelsen etter en dødball i 2. omgang, men FKH våknet og presset på. De fikk sin utligning på straffespark ved Djurdjic, som ble felt av Sahlman.

- Det skal ikke skje, sier Høgmo om fellingen.

Etter utligningen. bølget spillet fram og tilbake. Nærmest seiersmål var Djurdjic, men hans avslutning fra god posisjon ble for svak.

- Vi kjempet godt, sier Haugesund-trener

I forkant av kampen mente både Per-Mathias Høgmo, Miika Koppinen og Sigurd Rushfeldt at sju poeng kan holde for å sikre seg sølvmedaljene – vel å merke dersom TIL vinner hjemmekampen mot Rosenborg om tre uker.

– Det blir på mange måter nøkkelkampen, påpeker trioen.

Faktisk er det sånn at hvis TIL tar sju poeng på de tre siste kampene, der tre av de poengene kommer mot Rosenborg – kan ikke trønderne ta TIL.

– Gullsvikt er tøys

Per-Mathias Høgmo vil ikke høre snakk om at TIL sviktet da det gjaldt mest i gullkampen. Han frykter ikke at TIL skal kollapse når det blir snakk om medaljer.

– Det er bare tøys. Faktisk er det imponerende at TIL klarer å kjempe om medaljer mot Rosenborg og Vålerenga når de klubbene har over 20 millioner mer i budsjett.

Også Rushfeldt mener at det blir feil å prate om at TIL svikter.

– Vi har tatt medaljer to av de tre siste årene, og det kan vi klare igjen. Men skal vi gjøre det denne sesongen, må vi nok heve oss noen hakk fra de siste kampene. At vi fortsatt er med i medaljekampen etter en svak periode er bra, sier Rushfeldt. 

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 28.10.2011

Del dette: